Öğrenciler istemiyor

Milli Eğitim Bakanlığı 20 kilometrenin üzerindeki uzaklıktaki köylerde, taşımalı eğitimi kaldırıp, yatılı eğitime geçti. Malatya'nın Darende ilçesi Karabacak ve Nurkuyusu mahallesinde yaşayan vatandaşlar, taşımalı eğitime tekrar geçilmesi talebinde bulunarak, 'Biz daha önce hep taşımayla gönderdik. Maddi durumu olan var olmayan var. Şimdi eski düzen değişti maliyetler yüksek. Yetkililerden bizim ricamız tekrardan servislerimizi aktif hale getirmeleridir. Yaklaşık 60-70 öğrenci bu durumdan mağdur olacak' dedi.

Öğrenciler istemiyor

Milli Eğitim Bakanlığı 20 kilometrenin üzerindeki uzaklıktaki köylerde taşımalı eğitimi kaldırıp, yatılıyı eğitime geçti. Malatya’nın Darende ilçesine 20 km’den fazla uzaklığın üzerinde bulunan mahallerde yaşayan vatandaşlar, çocuklarının pansiyonda kalmak istemediklerini belirterek, çocuklarının taşıma kapsamına alınmasını istediler.

Servisler aktif edilsin

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Karabacak Mahalle Muhtarı Murat Elmas, önceden öğrencilerin taşıma hizmeti aldığını anımsatarak, “Son süreçte 20 kilometrenin üzerindeki uzaklıktaki köylerden taşımalı eğitimden alıp yatılıyı çevirdiler.  Ama velilerimiz bunu istemiyor. Çünkü çocuklarımız alışmamışlar. Şimdi o çocuklar aileden uzak kaldığı zaman veliler bir tereddüt içinde kalıyor. Bunun içinde bu taşımalı eğitimin devamını arz ediyoruz. Biz sadece mili eğitime sözlü olarak başvurduk onlarda bize bakanlıktan bize 20 kilometreden uzak olanlar taşımaları iptal olacak yatılı olarak eğitime devam edecekler diye kanun geldi. Köylüler bu duruma razı değil. Biz daha önce hep taşımayla gönderdik devam edebiliyorsa devam etsin. Çocuklar aileden uzak kalmaya da alışkın değiller zaten. Taşımalı olursa hem aile olarak hem de öğrencilerimiz daha rahat eder. Yurtlarda çocuğum kimin yanında diye düşünecekler. Maddi durumu olan var olmayan var. Şimdi eski düzen değişti maliyetler yüksek. Yetkililerden bizim ricamız tekrardan servislerimizi aktif hale getirmeleridir. Yaklaşık 60-70 öğrenci bu durumdan mağdur olacak” dedi. 

Öğrencilerimiz mağdur olacak

Milli Eğitim Bakanlığının lise servislerinin 20 kilometreye kadar taşıma var ancak 20 kilometrenin üzerindeki yerlere taşımayı kaldırdığını anlatarak,  “İlçemizde, 64 mahallenin 14 tanesi kırsal olduğu için liselerde taşımalı eğitimi kaldırdılar. Burası kırsal olduğu için kimse çocuğunu yurda yerleştirmek istemiyor. Bu sene bu yasa geldi ve taşımalı eğitim kalktı. Kimse yurda vermiyor 8-9 ay. Zaten ortam karışık. Hiç kimse çocuğunu yurda göndermek istemiyor. Daha önce taşımalı eğitimdi herkes rahattı. Öğrencilerimizin hepsi şuanda mağdur. Sadece iki köyde 35-40 öğrenci mağdur şuanda” diye konuştu.