Öğrenciler bilinçlendirildi

Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube tarafından, öğrenciler uyuşturucu, asayiş, terörle mücadele ve trafik konularında bilinçlendirildi.

Öğrenciler bilinçlendirildi

Malatya Park AVM fuayene alanında düzenlenen etkinliğe, Malatya Valisi Aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, 100’ün üzerinde öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Açılan stantlarda asayiş, narkotik, terörle mücadele, trafik gibi eğitimler verilerek, eğitimli köpekle saklanan uyuşturucuyu bulma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Vali Aydın Baruş, polisimizin, toplumun huzur ve güveni için ne kadar önemli bir işleve sahip olduğunu belirterek, “Emniyet teşkilatı mensuplarımız bugün burada, teşkilatımızı tanıtan, emniyetin yapmış olduğu faaliyetleri tanıtan ve polislik mesleği ile gençlerimizin ve çocuklarımızın tanışmasını sağlayan bir sergi açtılar. Burada gerçekten polisimizin, toplumun huzur ve güveni için ne kadar önemli olduğunu, ne kadar önemli bir işlevi yerine getirdiğini, ne kadar fedakarca bir görev yaptığının da imkanını bulunuyoruz. Özellikle suç örgütleri ile mücadelede, uyuşturucu madde ticareti ile mücadelede, terörle mücadele güvenlik güçlerimizin fedakar çalışmaları neticesinde Malatya’mızı huzurlu bir il haline getirmeyi ve bunun vatandaşa güven vermenin de aynı zamanda sevincini onlarla paylaşıyor.

Polisimiz başarılı çalışmalar yapıyor

Çocuklarımızın, suça karşı bilinçlendirildiğini ifade eden Baruş, “Polislerin, sayesinde Malatya’da hiçbir suç örgütü, çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığını tehdit eden hiçbir uyuşturucu madde tacirine burada barınma imkanı bulamayacak. Aynı zamanda gençlerimizin terör örgütlerine karşı bilinçlendirilmesi ve bunları bu örgütlerin faaliyetlerinden uzak tutucu anlamında bilgilendirme çalışmalarının yapılması da çok önemli. Bu anlamda üniversitelerimizde polisimiz başarılı çalışmalar yapıyor. Bugün de çocuklarımızla birlikteyiz, okullarımızdan ziyaretçilerimiz var. Onlar da polislik mesleğini merak ediyorlar. Polislik mesleğinin tanıtımı açısından da bu sergiler ve tanıtım çalışmaları önemli. Tüm emniyet teşkilatı mensuplarımızın haftasını tebrik ediyorum. Polislerimize, teşkilatımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.