Ödüllü yarışma

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, gençlere yönelik sosyal medya üzerinden evde 'Hem Oku-Yorum Hem Yazı-Yorum' sloganıyla, ödüllü kitap tahlili ve kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini söyledi. Işıldar, 'Buradaki oku, okumaktan kasıt okumak ve yorumlamak. Yazmaktan kasıt da yaz ve aynı şekilde yazdığını da yorumlamak anlamında öyle güzel bir slogan geliştirdik' dedi.

Ödüllü yarışma

Malatya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü 'Gençlere Yönelik, Sosyal Medyadan Kitap Tahlili ve Kompozisyon' yarışması düzenleyecek. Çeşitli ödüllerin verileceği ve 2 kategori şeklinde düzenleyecek yarışma, birinci kategori, 2003 ile 2007 doğumlu olanlar, ikinci kategori ise 1993 ile 2002 doğumlu olanlar katılabilecek. Yapılacak yarışma ile ilgili açıklamada bulunan İl Müftüsü Veysel Işıldar, evde gençlerin sosyal medyada kendilerine bir faydası olmayacak yerlerde sörf yapmalarına mâni olmak ve yerine hayır ile meşgul olmak adına böyle bir çalışmayı başlattıklarını kaydetti.

Güzel bir slogan geliştirdik

Müftü Işıldar, yarışmacıların çalışacakları kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplardan oluştuğunu ve katılımcıları hem okumaya hem düşünmeye hem de fikir vermeye yönelik kitaplar olduğunu söyledi. Müftü Işıldar, “Bu salgın sürecinde gençlerimizin evde kaldıkları süre içinde daha verimli daha etkili olabilmelerine bir imkân tanıyabilmek için evde “Hem Oku-Yorum Hem Yazı-Yorum” sloganıyla bir etkinlik yapmayı planladı. Buradaki oku, okumaktan kasıt okumak ve yorumlamak. Yazmaktan kasıt da yaz ve aynı şekilde yazdığını da yorumlamak anlamında öyle güzel bir slogan geliştirdik" diye konuştu. Yarışmaya katılacak gençlere çeşitli ödüller verileceğini kaydeden Işıldar, “Birinci, ikinci, üçüncü olarak her kategoride bu yarışmada başarılı olan gençlerimize İnşallah para ödülleri takdim edeceğiz. Şu andaki gençlik Z kuşağı dediğimiz gençlik haz ve hız gençliği. Bu haz ve hızın Allah’ın rızasına uygun bir şekilde bunu nasıl kanalize edebiliriz. Milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda gençlerimize nasıl bir ruh verebiliriz. Nasıl bir çalışma azmi verebiliriz bunların gayreti içindeyiz" şeklinde konuştu.

Gençlere ödüllerimiz olacak

Yarışma için kitapların Diyanet İşleri Başkanlığındaki komisyonlar tarafından özel seçildiğini, bu kitapları okuyan gençlerin, kitaptan anladıklarını kompozisyon yazmak suretiyle kendilerine ileteceklerini ifade eden Işıldar, “Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarımızdan getirdiğimiz kitaplar, onları hem okumaya hem düşünmeye, onlara hem de fikir vermeye yönelik olacaktır.  Bunlar Başkanlığımızdaki komisyonlar tarafından özel seçildi.  O kitapları gençlerimiz okuyacaklar ve o kitaptan ne anladıklarını dair zihinlerde ne gibi fikirler oluştururlarsa bir kompozisyonla yazmak suretiyle bize iletecekler. Bu manada komisyonlar kurduk. Bu kitapları okuyup anladığını kompozisyona yazan gençlerimizin yazdıkları eserleri değerlendirmek için bu komisyonlar değerlendirme yapacaklar. Değerlendirmede birinci, ikinci, üçüncü dereceye girenler hepsini seçmek suretiyle her kategorideki gençlerimize bir ödülümüz olacak.” diye kaydetti.

Müracaatlar başladı

Işıldar, özellikle Malatya insanının kitap okuma konusunda çok özverili olduğunu, genci yaşlısı kitap okumayı çok sevdiğini fark ettiklerini aktaran Işıldar, “Bu manada evde ki gençlerimizin sosyal medyada kendilerine bir faydası olmayacak yerlerde böyle sörf yapmalarına mâni olmak, iyi bir konuyla ve hayır ile meşgul olmak adına biz de hayırlı vesile olabiliriz diye böyle bir çalışmayı başlattık. Şu anda müracaatlar başladı. Sosyal medyada afişlerimiz dönüyor. Sizlere de paylaşıyoruz. Sizler de basın mensupları olarak sesimizi duyuruyorsunuz. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyuruyor ki; “Kim bir hayra vesile olursa onu yapmış gibidir” Bu manada sizlere de teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. Haber-Foto: Hanifi Evren-Nevzat Kanar