O parti Malatya'da ittifak dışı seçime giriyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Uşak Teşkilat Buluşması'nda konuştu. Akşener, İstanbul ve Ankara dahil tüm il ve ilçelerde seçime tek başına gireceklerini söyledi.

O parti Malatya'da ittifak dışı seçime giriyor

"Savaş ilanı kabul ediyorum"

Akşener, İYİ Parti Uşak İl Başkanlığında yaptığı açıklamada partiden istifa eden İbrahim Özkan'ın "Genel Merkezin bilgisi var. Ben iş birliğinden yanayım. Bu tavrımı herkes bilirdi. Ekrem Bey'in siyasi danışmanları ile temasım var. Onlarla bir süreç yürüttüm" açıklamasına değindi.

Akşener, "Benim bilgim dahilinde hem Ankara’da hem İstanbul’da pazarlıklar yapılmış. Arka kapı diplomasisi yapılmış. Benim bilgim yok. Ben böyle komplo işlerine pek inanmam da ama ilk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu dün ortaya çıktı. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de DYP’de yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar” dedi.

"Başarısızlık olursa sorumluluk benim"

Evrensel.net haber sitesinde yer alan habere göre; Muhammet Gür'ü partisinin Uşak Belediye Başkan adayı olarak ilan eden Akşener, daha sonra yerel seçimlerle ilgili farklı mesajlar da verdi. Akşener, İYİ Partinin Türkiye'nin her ilinde olduğu gibi Ankara ve İstanbul'da da seçimlere yalnız gireceğini açıkladı.  Kararın kendi talimatı olduğunu vurgulayan Akşener, şunları söyledi:

"Buradan ilan ediyorum. Bu benim fikrim, benim talimatım: Her yerde tek başımıza giriyoruz. Ankara'da da İstanbul'da da tek başımıza giriyoruz. Her ilçede tek başımıza giriyoruz. Ben başaracağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda bu başarı hepimizindir. Başarısızlık olduğu takdirde de benimdir, o sorumluluğu yerine getireceğim. Ona göre çalışacaksınız, çalışacağız. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız çalışacaksınız."

Uşak teşkilat buluşmasında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hiç bir ittifak kurmayacaklarını belirterek, İYİ Parti'nin tüm illerde ve ilçelerde kendi başına seçime gireceğini duyurdu.  Akşener, yaptığı açıklamada; "Şimdi buradan ilan ediyorum. Seçime tek başımıza giriyoruz, her yerde tek başımıza giriyoruz. Ankara ve İstanbul'da tek başımıza giriyoruz" ifadesini kullandı.