O, Müminler İçin Mükemmel Bir Örnektir

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hz. Muhammed'in (SAV) müminler için en güzel örnek olduğunu ve bu kutsal gecenin, onun ahlakını hayatımıza yansıtmak için bir fırsat olduğunu vurguladı.

O, Müminler İçin Mükemmel Bir Örnektir

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin, müminler için büyük bir manevi fırsat olduğunu belirterek, bu gecede sevgili Peygamberimizin örnek hayatını ve ahlakını daha iyi anlamamız gerektiğini ifade etti.

Kur’an-ı Kerim’de yer alan "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın" (Ali İmran, 31) ayetine dikkat çeken Engin, Peygamberimizin her söz ve davranışının müminler için rehber niteliğinde olduğunu söyledi. Hz. Muhammed’in dürüst, güvenilir, şefkatli ve merhamet dolu yaşamının, tüm insanlık için bir kurtuluş çağrısı olduğunu ifade eden Engin, bu manevi günlerin onun getirdiği değerleri hatırlama ve hayatımıza aktarma fırsatı sunduğunu belirtti.

Mehmet Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Peygamberimizin mücadelesi ve öğretisi, insan haklarına saygıyı, adaleti, komşuluk ilişkilerini, sevgi ve kardeşliği tavsiye eden bir hayat örneği sunmuştur. Bugün, Hz. Peygamberi daha yakından tanımak ve onun izinden gitmek, hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur."

Engin, mesajının sonunda, Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa barış, huzur ve rahmet getirmesini dileyerek, İslam âleminin kandilini kutladı.