Nefes almak ücretli

Malatya Beydağı Tabiat Parkı'nın girişlerinin ücretlendirilmesi vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, 'Pandemi sürecinde yaklaşık 3 ay evdeydik, zaten dışarı çıkamıyorduk. Normalleşme süreciyle birlikte Beydağı Tabiat Parkı'na nefes almaya gittik. Ama nefes almak bile ücretli' diyerek park girişinde alınan ücrete tepki gösterdi.

Nefes almak ücretli

Vatandaş para alınmasına şaşırdı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya'ya nefes aldıracak, şehrin yeşil dokusuna önemli bir katkı sunacak olan İnderesi'nde bulunan Beydağı Tabiat Parkı’nın inşasına 2018 yılının sonlarında başlamış, geçtiğimiz aylarda parkın birinci etap çalışmalarında sona gelinmişti. Pandemi sürecinde yaklaşık 3 ay evde çıkamayan vatandaşlar, Beydağı Tabiat Parkı’na nefes almaya gittiklerinde girişlerin ücretli olduğunun görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Vatandaşlar, “Temiz ve serin hava almak için para mı ödemek lazım” şeklinde serzenişte bulundu.

Araba 13 TL Yetişkin 3 TL 

Tarım-Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Beydağı Tabiat Parkı’nın araç giriş ücreti 13 TL, yetişkinler için 3 TL'dir. Ücretlendirme ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Normalleşme süreciyle birlikte Beydağı Tabiat Parkı’na nefes almaya gittik. Ancak nefes almak bile ücretli. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Parkların ücretli olmasına şaşırıyoruz. Bu hastalık döneminde ve bu yaz sıcak günlerinde nerede temiz ve serin hava alacağız" şeklinde tepkilerini dile getirerek sitem ettiler.