Narin Güran'ın Babası Arif Güran: 'Suçlu Kimse Cezalandırılsın, İster Eşim İsterse Kardeşim Olsun'

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran'ın babası Arif Güran, savcılık sorgusunda suçlu kim olursa olsun cezalandırılmasını istedi. Baba Güran, kızının kaybolduğu sırada düğün davetiyesi dağıttığını belirterek, kardeşi Salim Güran'ın aracındaki DNA örneklerine ilişkin şüpheleri savcılıkla paylaştı.

Narin Güran'ın Babası Arif Güran: 'Suçlu Kimse Cezalandırılsın, İster Eşim İsterse Kardeşim Olsun'

Diyarbakır’da işlenen Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheliden biri olan baba Arif Güran, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Sorgusunda olay günü Bismil ilçesinde düğün davetiyesi dağıttığını belirten Güran, kızının kaybolduğunu komşusundan öğrendiğini ve köyde Narin'i aramak için gençlerle birlikte seferber olduklarını dile getirdi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan kardeşi Salim Güran'ın aracının ön koltuğunda kızına ait DNA örnekleri bulunduğuna dair iddialarla ilgili olarak, çocuklarının ve kendisinin bu araca binmediğini, Narin ve kardeşinin sadece bir kez arka koltukta oturduklarını söyledi. Bu sebeple, ön koltuktaki DNA örnekleri hakkında bir şey söyleyemediğini ifade eden Güran, suçlunun kardeşi de olsa cezalandırılmasını istediğini belirtti.

Savcılık sorgusunda eşine duyduğu güveni dile getiren Arif Güran, "Eşimle kardeşim arasında bir şey olması mümkün değil. Salim'e değil, eşime güveniyorum," dedi. Baba Güran, kızına bu vahşi suçu işleyen kim olursa olsun, ister eşi isterse kardeşi olsun, en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Olayın ardından, cinayet soruşturması Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derinlemesine inceleniyor.