Mutlaka evde dinlenin

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 'Pazartesi gününden itibaren tatile girecek olan çocuklarımıza okuldan kopmaları için, mutlaka evde dinlenmeliler. Ama derslerine de çalışmalarını bol bol kitap okumalarını, bu süreyi iyi değerlendirmelerini istiyoruz' dedi.

Mutlaka evde dinlenin

Türkiye'de de koronavirüs görülmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime ilk ve ortaokullarda 2 hafta ara verildi. Öğrenciler ikinci haftadan itibaren eğitimin aksamaması için Eğitim Bilim Ağı (EBA) üzerinden derslerine devam edecek. Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tatlı, 16-30 Mart'taki 2 haftalık tatilde öğrencilerden ilk bir haftayı evlerinde istirahat ederek geçirmelerini istedi.

Verilecek olan programı mutlaka takip etmelerini istiyoruz

Önceki gün Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda öğrenciler, öğretmenler ve velilerin sağlığı için ülke genelindeki bütün okulların 16 Mart Pazartesi'den itibaren 30 Mart Pazartesi'ne kadar 2 hafta süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığını anımsatan Tatlı, "Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerde, Pazartesi gününden itibaren tatile girecek olan çocuklarımız, okuldan kopmaları için, mutlaka evde dinlenmeliler. Ama derslerine de çalışmalarını bol bol kitap okumalarını, bu süreyi iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Bir sonraki hafta uzaktan eğitimle alakalı kendilerine verilecek olan programı takip etmelerini bu durum takip edildiği takdirde derslerle alakalı ya müfredatın yetiştirilmesi ile alakalı herhangi bir sıkıntı yaşayamayacaklarını ama verilecek olan programı mutlaka takip etmelerini istiyoruz. Özellikle bu süreç içerisinde çocukların tatildeyiz diye dışarı çıkıp sinemalarda, alışveriş merkezlerinde bulunmamalarını, mümkün olduğu kadar evlerde evde dinlenerek zaman geçirmelerini istiyoruz. Bakanlığımızın yayınlayacağı kamuyu bilgilendirmesinden sonra müdürlük olarak da bizler bakanımızın talimatları doğrultusunda yapılması gereken ne varsa yerine getiriyoruz. Bu arada bizde de okullarımızın tamamında hafta başından bu yana dezenfekte çalışmalarını da devam ettiriyoruz. Bu amaçla okulların dezenfekte süreçleri devam edecek. Okullarımızdaki temizlik faaliyetleri özellikle Hasan Akbudak İMKB Mesleki Teknik Anadolu liselerinde üretilen maddeler bütün ildeki okullara dağıtıldı. Temizlik işleri başladı. Bunlar inşallah önümüzdeki hafta tatilinin de vermiş olduğu fırsatla daha sağlıklı bir şekilde dezenfekte çalışmaları devam edecek" diye konuştu. 

Tatili bol bol kitap okuyarak değerlendirin

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tatlı, "Çocuklarımıza özellikle tavsiyem bu haftayı okuldan kopmayacak şekilde, hem derslerine çalışarak hem de bol bol kitap okuyarak değerlendirmeleridir. Biz verilerinize öğrencilerimize anlık olarak da bizim yapmamız gereken bilgilendirmeleri yapacağız.  Okullarımız üzerinden kısa mesajla gelişmeleri ileteceğiz" şeklinde konuştu.