Müslümanlar sessiz kalmayacak

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Charlie Hebdo Dergisi'nin Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürleri yeniden yayınlama kararı almasının son derece yanlış ve provokatif bir karar olduğunu söyledi. Engin, 'Peygamber Efendimize karikatürle hakaret edilmesi Müslümanları rencide etmeyi, tahrik etmeyi hedefleyen girişimdir. Yapılan hakaretler, iftiralar karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacaktır' dedi.

Müslümanlar sessiz kalmayacak

Diyanet-Sen Malatya Şubesi Paris’te yayın yapan Charlie Hebdo Dergisine yapılan menfur saldırının davasının görüleceği gün, söz konusu derginin Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürleri tekrar yayınlama kararı almasını kınadı.

Terörün ırkı, dini, rengi yoktur

Charlie Hebdo Dergisi davanın görülmeye başlayacağı gün Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürlerini yeniden yayınlayacağını açıkladı. Bu karara Diyanet- Sen'den tepki geldi.  Sendika binasında bir açıklama yapan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, "Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürler yayınlayan ve bu karikatürler bahane edilerek düzenlenen terör saldırısı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği dava bugün Paris’te görülmeye başladı. Charlie Hebdo Dergisi davanın görülmeye başlayacağı gün Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürlerini yeniden yayınlayacağını açıkladı. Bizler kardeşlik ve barış dini İslam'ın müntesipleri olarak 'Terörün ırkı, dini, rengi yoktur'. Terör nerden gelirse gelsin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi terör bahane edilerek inançlara, değerlere yapılan hakaret ve saygısızlığa aynı şeklide karşıyız ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

Yanlış ve provokatif bir karar

Böyle bir dönemde Charlie Hebdo Dergisi’nin Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürleri yeniden yayınlama kararı almasının son derece yanlış ve provokatif bir karar olduğunu ifade eden Engin, "Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürü tekrar yayınlama kararı alması kabul edilebilir bir durum değildir. Merhamet ve sevgi dini İslam’ın terör dini, Müslümanların ise terörist gibi gösterilmeye çalışılması, Peygamber Efendimize karikatürle hakaret edilmesi Müslümanları rencide etmeyi, tahrik etmeyi hedefleyen girişimlerdir. Hz. Muhammed’e (SAV) yapılan hakaret bütün Müslümanlara ve onların kutsalına yapılmış bir hakarettir ve bizlerin bu hakaretler karşısında sessiz kalmasını beklemek ne ifade, ne basın özgürlüğü ile anlatılabilecek bir durumdur. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne ifade özgürlüğüne sığınamaz" diye konuştu. 

Müslümanlar tahriklere gelmemeli

Engin, Müslümanların tahriklere gelmeden sağduyu ve aklıselim ile teröre karşı dik durması gerektiğine dikkat çekerek, " Ancak tüm dünyaya Malatya’dan sesleniyoruz: İnancımıza, ibadetlerimize, vatanımıza, milletimize, ezanımıza, bayrağımıza, aile yapımıza, namusumuza-iffetimize ve kısaca kutsallarımıza yapılan hakaretler, iftiralar karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacaktır. Tüm Müslümanlardan bu tür tahriklere sağduyu ve İslam dininin bizlere öğrettiği hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz. Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin inancına, kutsallarına küfretmeyiz, hakaret etmeyiz.  Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Charlie Hebdo Dergisi’ni biran önce bu provokatif kararından vazgeçmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.