Müftü veda etti

Malatya İl Müftülüğünden Aksaray İl Müftülüğüne ataması yapılan Müftü Veysel Işıldar'ın onuruna veda yemeği verildi. Müftü Işıldar, sevgi muhabbetle ayılmanın mutluluğunu onurunu, şerefini, hüznünü yaşadığını söyledi.

Müftü veda etti

Yaklaşık 3, buçuk yıl önce atandığı Malatya İl Müftülüğünden Aksaray İl Müftülüğüne ataması yapılan Müftü Veysel Işıldar’ın onuruna veda yemeği verildi. Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen yemeğe; Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile müftülük çalışanları katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Hasan Nacar, Müftü Işıldar’a yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, 4-6 yaş kuranı kerim için önemlidir. İlimizde bu anlamda hayırseverlerimizin, bu noktaya sevk etmek kuran kursları açılmasına vesile olmuştur, bundan dolayı da müteşekkiriz. Tevazu ve gayretiyle her noktada hizmetleriyle, örnek olmuştur” dedi.

Hayırseverlere müteşekkiriz

Müftü Veysel Işıldar, bugün sevgi muhabbetle ayılmanın mutluluğu ve hüznünü birlikte yaşadığını ifade ederek, Biz birbirimize tanıklık ediyoruz. İnsanlar olarak birbirimize şahitlik etmeliyiz. Şuna şahitlik ederim ki buraya geldiğimiz 3, buçuk yıldan beri Allah katında Salih değeri olan eserler bırakmaya çalıştık. Geldiğimiz beri Diyanet camiası olarak milletimizin dua ordusuyuz. Dualarımızı esirgememeliyiz. Asimetrik saldırıya maruz kaldığımız yerlerden bir tanesi de din istismarlığıdır. Din stismarlığının ne kadar büyük bir felaket olduğunu 15 Temmuzda millet ve devlet olarak yaşadık. Buraya geldikten sonra kalıcı olan salih ameller olarak ne yapabiliriz diye gayret ettik.  Bu konuda bütün kurum kuruluş ve hayırseverlerin yaptığı yardımlara şahitlik ediyorum. Malatya’ya geldiğimiz günden beri Diyanet Vakfı’nı güçlendirmek için büyük bir çaba sarf ettik. Hamdolsun çok büyük hayırseverlerimiz var. Onlara çok büyük eserler bıraktıkları için müteşekkiriz. Yaklaşık bir sene içerisinde bitmiş ve bitecek olanlarla beraber 80 milyon değerinde 4-6 yas kuran kursu ve hafızlık kursu hizmete girmiştir. Bu rakam sadece hayırseverlerimizin kasasından çıkmıştır. Allah onlardan razı olsun. Belediyelerimizden de razı olsun. Sevgi ve muhabbetle ayrılmanın onurunu, şerefini, hüznünü yaşıyorum. Malatyalıların desteğiyle mesafeler kat etmeye çalıştık. Onun için ben Malatyalılara çok müteşekkirim” diye konuştu.

Müftülük müessesini önemsiyoruz

Müftü Işıldar’ın 3 buçuk yıl önce Malatya’ya atandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Bugün ise nasip olursa aramızdan ayrılacaklar. Mevlana Hazretleri şöyle diyor, . İl müftümüz hakikaten tertemiz, pırıl pırıl geldi ve pırıl pırıl nasip olursa uğurlayacağız. Müftülük müessesini önemsiyoruz. Hak geldi batıl zayi oldu derler ya. Işığın olduğu yerde yarasalar olmaz derler ya. İslam dinimiz de üzerinde şu veya bu şekildeki amaçlarla hep yanlış hesaplar yapan cemiyetler, cemaatler, dernekler vs. Diyanet İşleri bu tür spekülasyonların önüne geçme anlamında önemli bir kurumdur. Diyanetteki görevli arkadaşlarımızın da bu görevi hakkıyla yerine getirdiklerine inanıyorum. Diyanet İşlerindeki arkadaşlarımız görevlerini hakkıyla yerine getirdikleri zaman diğerlerine iş kalmayacağını bilir. Aldatmaya, istismar etmeye yönelik çalışmalar ortadan kalkar. Tabiat boşluk kabul etmez derler. Bütün kurumlar kendi görevini hakkıyla yerine getirdiği zaman art niyetli insanlara, kişilere, gruplara ve düşüncelere fırsat verilmez diye düşünüyorum. Fitne fesata fırsat vermememiz lazım. Bu memleket üzerinde başka kaynaklardan beslenerek bu memlekete fitne fesat sokmasının önüne geçmiş oluruz. Bu konuda da Sayın Müftümüz görevini hakkıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Belediyemiz Müftülüğümüz ile çok güzel programlar yaptı. Kur’an kursları, hafızlık eğitimi verilmesi noktasında birlikte güzel görevleri paydaş olarak ifa ettik. Bundan sonra gelecek olan Müftümüz bayrağı alarak daha ilerilere götürmek için elinden geleni yapacaktır” dedi. 

4-6 yaş kuran kursları önemli

Malatya Valisi Hulusi Şahin ise, sayısız veda programlarına katıldığını anımsatarak, müftü yardımcısı, belediye başkanının konuşmalarının müftümüzün yaptığı çalışmaları göstergesi olduğunu belirtti. Şahin, “Müftümüz 3 buçuk yıl burada görev yaptı. Bizler kendisiyle kısa çalıştık. Fakat eserlerini, yaptıklarını, çizgisini gördük. En son 4-6 kuran kursu açılışında söylendi cami yapmayın, camiler cemaat yok, sokaklarda, çarşı, pazarda düzgün insan lazım. Her yerde iyi insanlara ihtiyacımız var. Bunun için ısrar ediyor. Ve harika bir okul öncesi 4-6 yaş eğitim, kuran kursu binası yapılıyor. Hizmete açıldı, açılışı bize nasip oldu. Malatya’ya katkıları olduğunu biliyoruz. Biz sizden razıyız, yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.  Öte yandan Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, diğer kurum yöneticileri Aksaray Müftülüğüne atanan Veysel Işıldar’a plaket ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.