Mucize besin 'Anne sütü'

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 'Dünya Emzirme Haftası' kapsamında emzirmeyle ilgili program verildi. Anne sütünün önemine değinilen programda konuşan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan ,' Her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. Annelerle bebeğin ilk yarım saat içinde anne sütüne ulaşmaları için çalışmalar yapmaktayız. 2 yaşına kadar emzirme önemlidir' dedi.

Mucize besin 'Anne sütü'

1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde emzirmeyle ilgili eğitim programı düzenlendi. Programda, anne sütü ve emzirmenin anne- çocuk ilişkisi açsından önemli olduğu belirtildi. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, anne sütünün faydalarını anlatırken, Laktasyon ve Relaksyon Emzirme Danışmanı Suna Çalışkan ise emzirme danışmanlığının önemini dile getirdi.

Anne sütü bebeğin hayatının önemli bir parçasıdır

Anne sütünün yeni doğmuş bebeği fiziksel ve zihinsel olarak olumu yönde etkilediğini söyleyen Nuray Dağaşan,”Emzirme en doğal süreçlerden birisidir.  Yüzyıllardır annelik var olduğu sürece gerçekleşmiş bir davranıştır. Bizler de bu hafta içinde anne ve bebeğin emzirme davranışlarını pekiştirmek, anne sütünün önemini vurgulamak için bu faaliyeti yürütüyoruz. Anne sütü dışında ilk 6 ayda başka bir besin verilmesini önermiyoruz. Faydaları anlatılmakla bitmez. Her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. Annelerle bebeğin ilk yarım saat içinde anne sütüne ulaşmaları için çalışmalar yapmaktayız. 2 yaşına kadar emzirme önemlidir. Bu konularda Bebek dostu hastanedeki hemşirelerimiz annelerin bebeklerle sağlıklı bir şekilde buluşmasına yardımcı olmaktadırlar. Gebe okulumuzda da annelerin yanında olduğumuzu belirtelim” şeklinde konuştu.

Emzirme danışmanlarının önemi

Emzirme eğitiminde, emzirme danışmanının görevlerinden bahseden Laktasyon ve Relaksyon Emzirme Danışmanı Suna Çalışkan, emzirme danışmanlarının,  sorun yaşayan annelere yol gösterdiğini vurguladı. Çalışkan, şu bilgileri aktardı: “Emzirme danışmanları sizi dinler, doğum hikayenizi, yaşadığınız sorunları analiz eder ve yardıma ihtiyacınız olduğu durumlarda sizlerle iletişime geçerek size özel destek programı oluştururlar. 1-2 saat sürebilecek olan ev ziyaretleri sayesinde ne şekilde emzirdiğinizi gözlemler. Desteğe ihtiyacınız olduğu durumu saptayarak sorunu ortadan kaldırmak için sizlere yol gösterir. Emzirme pozisyonları ve sağma yöntemlerini sizlere göstererek, size uygun olabilecek şekilde pratik yapmanıza destek verir.” 

Mucize besin 'Anne sütü'
Mucize besin 'Anne sütü'
Mucize besin 'Anne sütü'
Mucize besin 'Anne sütü'
Mucize besin 'Anne sütü'