MTÜ ilk 3'te İnönü ilk 5'te

YÖK'ün 2023 yılı raporuna göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısıyla Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesinden biri oldu. İnönü Üniversitesi ise yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimiyle Türkiye'nin en iyi 5 üniversitesinden biri oldu.

MTÜ ilk 3'te İnönü ilk 5'te

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'deki 208 üniversiteyi analiz ettiği 2023 yılı raporunu yayınladı. Rapora göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısıyla Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesinden biri oldu. İnönü Üniversitesi ise yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimiyle Türkiye'nin en iyi 5 üniversitesinden biri oldu. Rapora göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısıyla 3. sırada yer aldı. Üniversite, ulusal yayınlara atıf sayısına göre de 3. sırada yer aldı.

Akademik yayın sayısı en fazla üniversiteler arasında yer aldı

Üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında, Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısının en fazla olduğu üniversitelerin ilk 3’ünde yer alan Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ulusal yayınlara atıf sayısına göre üniversitelerin dağılımında bir kez daha 3. sırada yer aldı.

Yenilenebilir enerjide ilk 5’te yer aldı

Raporda, yenilenebilir enerji kaynakları kapasite oranına göre üniversitelerin dağılımında ise üretimin en yüksek olduğu ilk 5 üniversite arasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi yer almazken, İnönü Üniversitesi ilk 5’e girdi.