MOTAŞ'ta tas kayıp

Geçtiğimiz mart ayında MOTAŞ Müdürü Cemal Erkoç'un istifası sonrası MOTAŞ Müdürlüğü kaldırılmış, yerine MOTAŞ'a sorumlu müdür atanmıştı. MOTAŞ'a sorumlu olarak atanan müdürün, kuruma uğramadığı bu durumun kurumda başıboşluk oluşturduğu öne sürüldü.

MOTAŞ'ta tas kayıp

İddiaya göre; MOTAŞ’ta kurulu bir düzen olmadığı ve araç bakımları yapılmadığı için araçlar günlerce arızalı sefere çıkmak zorunda kalıyor ve otobüs seferleri aksıyor, bu durum personele yükleniyor, personel ise işi bırakmak zorunda kalıyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ AŞ.) Müdürü Cemal Erkoç’un geçtiğimiz mart ayındaki istifası sonrası MOTAŞ Müdürlüğü kaldırılarak, yerine Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesinden bir müdür sorumlu olarak atanmıştı. Sorumlu olarak atanan müdürün, daireye uğramadığı bu durumun dairede başıboşluğa neden olduğu ileri sürüldü. MOTAŞ’ta kurulu bir düzenin olmadığı; araç bakımları yapılmıyor, sefer sayıları yetişmediği gibi personel fazla olmadığı için iş yoğunluğunun artıyor, yoğunluğa dayanamayan personelin istifa etmek zorunda kaldığı iddia edildi.

Müdür daireye bile uğramıyor    

‘MOTAŞ’ta şuan da kurulu bir düzeni yok’ diyen yetkililer, “Otobüs seferleri olsun. Yolcu taşımacılık olsun. Yetişemiyor niye yetişemiyor. Malum deprem bölgesi görevlerimiz var. Lakin yetişemediği yerlerde sürekli olsun personele yükleniyor. Nasıl yükleniyor. 3 kişinin işini bir kişiye yaptırmaya çalışıyor. İş mesaiye, farka geldiği zaman fedakârlık, fedakârlık, fedakarlık başka bir şey yok. Şuan da çalışan arkadaşlarımız var. 4 kişinin 5 kişinin işini görüyor. Sürekli koşturmaca sabah 4 buçuktan başlıyoruz. Akşamın 8’ine 9’una kadar durmak yok. Sürekli koşturmaca ama farklı bir durum olduğu zaman ne personele sahiplenme var. Ne arkasında durma var. Bir şey olduğu zaman yolcuyla münakaşaya girme. Yolcu gelip bana hakaret ediyor bana diyor sen sus. Sen karşılık verme. Gelip de demiyor ki? Yolcu bir şey derse, gerekeni yap biz senin yanındayız. Bunların haricinde düzen denen bir şey yoktur. Belli bir şey yoktur. MOTAŞ depremden sonra çok farklı bir düzeye geldi. Çoğu personel arkadaşlarımız işi bıraktı. İşin zorluğundan dolayı emekli olanlar oldu. Şuan çok büyük açık var. Yeni yeni personel almaya başladılar. Gelen de geri bırakıyor işin zorluğundan dolayı. Zor şartlarda kimse çalışamaz ama geçim sıkıntısından dolayı gelip çalışıyoruz ama iyi ki iyi kötü işimiz var diyoruz. Şeyde bakıyorsun resmi kurum ama başında kimse yok. Bir müdür yardımcımız var adam nereye yetişeceğini şaşırıyor. Dört aydır dediler yeni müdür geldi daha yüzünü görmemişiz. Herkesi toplayıp da, beni bu kuruma atadılar ben sizin müdürünüzüm adım bu, görevim bu diye toplantı bile yapmadı” şeklinde konuştular. 

Belirli noktalara sefer yetişmiyor

MOTAŞ’ın belirli bölgelere otobüs seferlerinin olmadığı dile getiren yetkililer, “Melekbaba mahallesi tarafına otobüs seferlerimiz yoktur. Belirli noktalara yetiştiremediği için iptal ediyor ya da sabah akşam tek sefer çıkartıyor” diye konuştular. 

Araçlar günlerce arızalı kullanılıyor

MOTAŞ’ta yer alan otobüslerin bakımlarının olmadığını söyleyen yetkililer, “Otobüs araçlarında bakım yok. Doğru, dürüst ilgi alaka yoktur. Gidiyorsun arıza oluyor. Günlerce haftalarca bekliyorsun. Arızalı, arızalı araç kullanıyorsun. Araç seferine gitsin ne oluyorsa olsun. Araç kullanırken bir fren boşalsa bir şey olsa topun ağzında ilk şoförler oluyor. Sonra sen niye bu araca götürüp yaptırmadın diyorlar. Götürüyorsun aracı tamire akşam, sabah aynı şekilde alıyorsun. Tüm yük şoförler de yani. Önceden bir hevesle işe geliyorduk. Şimdi ise zorla geliyoruz” açıklamalarında bulundular.