MOTAŞ'ta mağdur

6 Şubat depremleri sonrası şehirde büyüyen trafik sorunu toplu taşımada seferlerin aksamasına neden oluyor. Çift taraflı parkın trafiğe olumsuz etkisine değinen Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri(MOTAŞ) Hareket Amiri Ali Şiroğlan, 'Trafikte ve hatalı park konularında sıkıntı yaşanıyor. Sağlı, sollu 2 şeritte park yapılıyor. Bu da seferlerin gecikmesine neden oluyor' dedi.

MOTAŞ'ta mağdur

Asrın felaketi olarak bilinen depremlerde yara alan Malatya'da hayatın normalleşmesi adına çalışmalar sürüyor. Deprem sonrası şehirde büyüyen trafik sorunu toplu taşımada seferlerin aksamasına neden oluyor. Trafik sorununa değinen Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri(MOTAŞ) Hareket Amiri Ali Şiroğlan, 'Trafikte ve hatalı park konularında sıkıntı yaşanıyor. Sağlı, sollu 2 şeritte park yapılıyor. İnsanlarımız depremi de bahane ederek bu konuları çok suiistimal ettiği düşüncesindeyim' ifadelerini kullandı.

Yolculara saygılı olunmalı

Park sorununun özellikle şehir merkezinde yaşandığını belirten Şiroğlan, "Kapalı Çarşı ile Vilayet Binasının arka tarafı, akabinde İnönü Caddesi, Cadde boyunca trafik.   Sağlı, sollu 2 şeritte park yapılıyor. Tek de değil. Otobüs duraklarımıza, Vilayetin arka tarafında sağlı sollu araçlar park etmiş, bunun yanında karşıdan da araç ters yönden geliyor. Zaten otobüsler zor geçiyor. Minibüsler oraya park yapmışlar. Konuyu kent trafiğine veriyoruz. İmkânlar ölçüsünde trafiği açmaya çalışıyoruz. Bir taksinin döndüğü yerde otobüs dönemiyor. Gerçekten personelimiz bu nedenle büyük sıkıntı yaşıyor. Araçların seferlerde gecikmelerinden en büyük sebeplerinden bir tanesi budur.  Trafik sorunudur.  Vatandaşlarımız da bu anlamda toplu taşıma aracına biraz daha dikkatli davranmalı diye düşünüyoruz.  Bir küçük araçta 4 kişi var ise bir otobüste 100 kişi var. Sürücüler bu konuyu da dikkate almalı diye düşünüyorum.  İçinde o kadar insan var. O yolculara saygılı davranmak gerekir diye düşünüyoruz. Bu konuda en çok trafikte ve hatalı park konularında sıkıntı yaşanıyor.  İnsanlarımız depremi de bahane ederek bu konuları çok suiistimal ettiği düşüncesindeyim.  Herkes bu depremi yaşadı. Vatandaşlarımız bu konularda birbirine saygılı davranmalı" şeklinde konuştu.

Seferlerde okul saatleri öncelikli

Hareket saatlerinin özellikle yoğunluğun olduğu saatlere göre ayarlandığının altını çizen Şiroğlan,  "Araçlarımız ve Personelimizle birlikte okulların açılmasıyla birlikte şu an için hem okullardaki öğrencilerimizin, hem de işe giden vatandaşlarımızın gidecekleri yere rahatlıkla ulaşabilmeleri ve sıkıntı yaşamamaları için tüm imkânlar seferber edilerek, şu anda sahada hizmet sunuyoruz.   Elimizdeki bütün imkanların hepsi öğrencilerin okulun sabah, öğlen ve akşam saatlerinde, hem Battalgazi Kampüsü tarafında olsun, hem Bostanbaşı tarafındaki okulların yoğunlukta olduğu bölgeler için sabahları ek, takviye seferler verilerek, kent içindeki araçların sefer aralıkları sıklaştırılarak hem öğrencilerimizin mağduriyetini gideriyoruz. Hem de o bölgede çalışan vatandaşlarımızın, öğretmenlerimizin işe gidiş-geliş saatlerinde ulaşımlarını daha rahat bir şekilde yapabilmeleri için tüm olanaklarımızla sahadayız. Araç sefer saatlerinde öğrencilerimizin giriş ve çıkış saatlerini, Vatandaşlarımızın işe gidiş geliş saatlerini dikkate alıyoruz. Seferlerimizi buna göre ayarlamaya özen gösteriyoruz. Bunların yanında çağrı merkezimize gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesine sosyal medyadan gelen konuları da dikkate alıyoruz. E-mail ile bize ulaşan vatandaşlarımız var. Bizimle birebir görüşen vatandaşlarımız oluyor. Dolayısıyla MOTAŞ’a ulaşmak çok basit. Çağrı merkezimizin whatsapp hattı var. E-mail adreslerimiz var. İmkânlar neticesinde elimizde bir imkan varsa vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için seferberlik halindeyiz" açıklamasını yaptı.

Körüklüler sahaya iniyor

Ulaşımda aksamanın önüne geçmek için yoğun emek sarf ettiklerini söyleyen Şiroğlan, "Şu an için elimizde arızalı ve kazalı araçların haricinde tüm ekiplerimiz araçlarımız hizmet veriyor. Şu an 95 aracımız, 35 de çalışan halk otobüsümüz var.   Bakımı yapılan araçlarımız da devreye girdiğinde bu sayı daha da artacak inşallah. Hafta sonunda körüklü araçlarımız da sahaya çıkacak. Halk otobüslerinde de sözleşmelerini yenileyerek saha çıkanlar var. Onların da sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte ek seferlerin de sayılarını artırmaya çalışıyoruz. MOTAŞ elinde ne imkanı varsa, hem öğrencilerimizin, hem de vatandaşımızın güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak için seferberlik halinde çalışıyoruz" dedi.