Minikler teknolojiyle tanıştı

Kazım Karabekir İlkokulunda düzenlenen programda 100'e yakın yerli ve milli teknolojik ürün sergilendi. Öğrenciler robotik kodlama, siber güvenlik, yazılım, yapay zeka gibi alanlarda bilgi sahibi oldu.

Minikler teknolojiyle tanıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kazım Karabekir İlkokulu 1-B sınıfında düzenlenen programda, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında yerli ve milli teknoloji ürünleri tanıtıldı.

Programda, DHMİ Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz'e ait 100'e yakın yerli ve milli teknolojik ürün maketi sergilendi. Öğrenciler, bu ürünler sayesinde robotik kodlama, siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, insansız araçlar, havacılık, uzay ve dron teknolojileri hakkında bilgi sahibi oldu.

Öğrenciler, okumaya ve yazmaya yeni başlayan ilkokul öğrencileri ise hazırladıkları slaytlarda yerli ve milli teknolojik ürünlerin tanıtımlarını yaptı.

Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG'u da yakından inceleyen öğrenciler, milli kaynakların önemini kavradı.

Sınıf Öğretmeni Hatice Akyüz, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nın yiyerek içerek değil de milli ürünleri öğreterek geçmesi gerektiğini vurguladı.

Akyüz, "Bu haftayı sadece yiyerek içerek değil, milli ürünleri tanıtarak geçirmek istedik. Öğrencilerimiz bu sayede yerli ve milli teknolojinin önemini daha iyi anladı" dedi.

Minikler teknolojiyle tanıştı