Minibüs istiyoruz

Yeşilyurt'un Kiltepe Mahallesi Babuktu mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, mahalleye minibüslerin sefer düzenlemediğini ifade ederek, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Yetkililere seslenen vatandaşlar, mahalleye minibüs seferlerinin düzenlenmesini istedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Minibüs istiyoruz

Yeşilyurt'un Kiltepe Mahallesi Babuktu mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, mahalleye minibüslerin sefer düzenlemediğini ifade ederek, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Yetkililere seslenen vatandaşlar, mahalleye minibüs seferlerinin düzenlenmesini istedi.
Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi sakinleri, mahallelerinde bulunan bazı ara sokaklara da minibüs çalışması için, Malatya Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını kaydederek, bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler.
Vatandaşlarımız mağdur durumda
Mahalle sakinleri adına konuşan Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş, Babuktu Mevkiinde yaşayan vatandaşların minibüslerin gelmemesinden dolayı büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getirerek, yetkililerden soruna çözüm bulunmasını istedi. Demirtaş, mahallelerinde bulunan bazı ara sokaklara da minibüs çalışması için, Malatya Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını kaydederek, “Kiltepe Mahalle hattında çalışan 10 minibüsümüzün 5 tanesinin Babuktu Mevkiine güzergâhı uzatmak için müracaat etmemize rağmen buranın ihale edileceği ihale yoluyla verileceği söylendi. Yaptığımız görüşmeler sonrasında inşallah bir olumlu haber gelir. Mahalle sakinleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesine gideceğiz. Fakat bugüne kadar emsal teşkil edecek hangi minibüs hattının uzatılmasına eğer ihale yapılmışsa bize de ihale yapılsın. Babuktu Mevkiindeki vatandaşlarımız mağdur durumda. Talebelerimiz, çalışan kızlarımız işten çıktıktan sonra Babuktu Mevkiine gelmeleri mümkün değil. İnsanlar çok mağdur durumda. Kiltepe hattındaki minibüsler akşam 9-10'a kadar çalışıyorlar. Vatandaşlarımız rahatça eve gelmesi için. Büyük bir mağduriyet içerisindeyiz. 5 tane minibüsümüzün 250-300 metre ilerideki kendi sokaklarımıza girmek için belediyeye dilekçe yazmama rağmen başvurumuz olumsuz karşılandı. Önümüzdeki süreçte inşallah iyi şeyler bekliyoruz. Yetkililerden bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Biz inanıyoruz Büyükşehir Belediye Başkanımız konuya vakıf değil. Bizim mağduriyetimize vakıf olsa, bu mağduriyetin giderilmesi için Kiltepenin diğer sokağına da girmesi için mücadele edecektir.  Mahalle minibüslerimizin duvarlarında Kiltepe yazan mahalle halkına hizmet verebilmesi için Büyükşehir Belediyesinden güzergâh uzatılmasını talep ediyoruz" dedi.
Oradaki insanlar unutulmuş
O bölgede bir minibüs güzergahı olmadığını aktaran Demirtaş, “Sadece MOTAŞ saat 6.30’dan 8.30’a kadar Canlı hayvan borsası adı altında 40 dakikada bir sefer düzenliyor. Bu şekilde yetersiz kalıyor. 40 dakikada bir olduğu için MOTAŞ'da zarar ediyor. Ama bizim minibüsler girerse, hem halkımız rahat edecek hem de MOTAŞ rahat edecek. Bu konuyu gelip burada görsünler masa başında karar verilmez. Merkezden Kiltepe Babuktu’ya kadar gitmesini istiyoruz. Minibüs güzergahını 2'ye böldük. Kiltepe 1 numara, ilçe terminali 2 numara. İlçe terminalinin Babuktu Mevkine uzatılması istiyoruz. Hiçbir minibüs geçmiyor oradan. Kör noktadır. Oradaki insanlar unutulmuş, ötelenmiş mağdurdur. Niye mağdur olsunlar ki sadece 250 metre gidecek, çocuklarımız, kadınlarımız ve insanlar mağdur olmayacaklar. Bizde diğer yerlerdeki aldığımız hizmetlerin aynısını devlet büyüklerimizden istemek bizim hakkımız. Hakkımızı alırız" şeklinde konuştu.