MİMSAN-İnönü iş birliği

İnönü Üniversite ile MİMSAN arasında imzalanan protokol ile İnönü Üniversite'sinin Bilimsel Araştırma Merkezi ile Petrol Analiz Laboratuvarı başta olmak üzere, MİMSAN'ın ihtiyaç duyduğu bütün laboratuvar analizleri İnönü Üniversite'si tarafından karşılanacak.

MİMSAN-İnönü iş birliği

İnönü Üniversite'si Rektörlük Binasında düzenlenen protokole, İnönü Üniversite Rektörü Ahmet Kızılay, MİMSAN Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İlhan katıldı. İmzalanan protokol öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnönü Üniversite Rektörü Ahmet Kızılay, imzalanan protokol ile MİMSAN'ın atıktan enerji üretim tesisine kadar, tüm çalışmalarında ihtiyaç duyduğu laboratuvarlar analizlerinin üniversite tarafından karşılanacağını söyledi. 

Yaptığımız protokol örnek teşkil edecek

Rektör Kızılay, İnönü Üniversite'sin büyük bir laboratuvar analiz kabiliyetinin olduğunu belirterek, "Üniversitemizin, güçlü laboratuvarları var. Bunun ana merkezleri Bilimsel Araştırma Merkezi ile Petrol Analiz Laboratuvarı. Üniversitemizin, bu güçlü laboratuvar kapasitesini şehrimizin, sanayimizin hizmeti sunmak istiyoruz. Yaptığımız protokol bir örnek teşkil edecek. MİMSAN ile daha önce iki çalışma ortaya koyduk. Birincisi;  MİMSAN, Malatya TEKNOKENT'in ortağı. İkincisi önemli çalışmamız ise, yeni açtığımız OSB Meslek Yüksek Okulu'nda MİMSAN ile ortak çalışarak kaynak teknolojileri ortak programını açtık.  Öğrenci aldık. Öğrencilerimiz de, MİMSAN'da uygulama eğitimi alıyor. MİMSAN'ın yönetici ve teknik elemanları gelip öğrencilerimize ders veriyor. Programın içeriğini ortak geliştirdik. Bugün de onların üzerine ek olarak, MİMSAN ile İnönü Üniversite'si arasında örnek olabilecek, bir laboratuvar protokolü imzalamış olacağız. İnönü Üniversite'sinin laboratuvar kapasitesini en iyi şekilde sanayicimizin hizmetine sunduğunu bir örneği olarak görüyorum" diye konuştu

Sıfır atıkla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz

Türkiye'nin gündeminde sıfır atığın olduğuna dikkat çeken MİMSAN Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İlhan ise, "Sıfır atık, konusuyla ilgili MİMSAN olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. Atıktan enerji kısmını burada dorukte ediyoruz. Özellikle katı atıkların yakılarak, bertaraf edilmesi konusunda Türkiye'de lider firma konumundayız. Türkiye'nin atıkları enerjiye dönüştürme seferberliğinde bizim, bilimsel, akademik laboratuvara çalışmalarına ihtiyacımız var. Daha yaşanabilir bir dünya için, dünyamızın kirlenmemesi adına, karbon emisyonunun azalması noktasında güzel bir faaliyet yapıyoruz. Sağ olsun üniversitemiz bu kutlu gaye için bizimle iş birliği yaptı. Ben teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.