Millet Bahçesinin ihalesi ertelendi

18 Martta ihaleye çıkması gereken Malatya Yeşilyurt İlçesi Çilesiz Mahallesi Millet Bahçesi ve millet bahçesine ait sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi, 18 Mayıs'a ertelendi.

Millet Bahçesinin ihalesi ertelendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Yeşilyurt İlçesi Çilesiz Mahallesine yapılması planlanan daha önce ihalesi 18 Martta yapılacağı açıklanan Millet Bahçesinin ihalesi 18 Mayıs’a ertelendi. İhalenin ertelenmesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi tarafından söz konusu işin yapımına ilişkin yayınlanan yeni ihale ilanında ihalenin, Kamu İhale Kanunu’nun 19. Maddesi’ne göre, yani açık ihale usulü ile Ankara’da yapılacağı belirtildi.

Yapım süresi 500 gün

Yeşilyurt Millet Bahçesi alanının yaklaşık 68 bin m2 olduğu ve içinde çocuk oyun parkları, gezinti yolları, bisiklet parkuru gibi sosyal donatılarında yer alacağı projenin ilanında, ihale konusu olan iş, “Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle Yapılacak Olan 9.094,33 m² İnşaat Alanına Sahip Sosyal Donatılar ve 68.295,31 m² Alanda Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları Yapımı” şeklinde açıklandı. Yeşilyurt Millet Bahçesi ve ilişkili sosyal donatı alanları yapım işi için verilecek sürenin, ihale değerlendirme sonucunda imzalanacak sözleşme ve yer teslimi yapılmasından sonra, yaklaşık 500 gün olduğu açıklandı.