Millet Bahçesi hala açılmadı

Malatya'da, yıkılan İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun bulunduğu 43 dönümlük alanda yapımına 2020 yılı Ocak ayında başlanan ve Kasım 2020'de hizmete gireceği açıklanan Millet Bahçesi aradan 4 ay geçmesine rağmen hala açılışı gerçekleştirilemedi. 1 Haziran'da Malatya'yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'İnşallah 10'uncu ayda millet bahçesini tamamlayacağız, 11'inci ayda vatandaşımızın hizmetine açmış olacağız' ifadelerini kullanmıştı.

Millet Bahçesi hala açılmadı

Malatya'ya yapılacak olan Millet Bahçesi'nin ihalesi 2019 Eylül ayında Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından yapılmış, ihaleyi Enam İnşaat- İzbay İnşaat Ltd. Şti. 20, 8 milyon TL bedelle kazanmıştı. 2020 Ocak ayı içerinde ihaleyi alan firma tarafından yapımına başlanan Millet Bahçesi'nin 10 ayda yapılarak, hizmete açılacağı açıklanmıştı. Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Millet Kıraathanesi, Kapalı Otopark, Yansıtma ve Oyun Havuzları, Yürüyüş ve Koşu Parkurları, Kafeteryalar, Çocuk Oyun Alanları ve Yeşil Alanların bulunduğu Millet Bahçesi’ndeki, çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kasım ayı içerisinde çalışmaların tamamlanacağını söylemişti.

Kasım 2020’de açılacaktı

Gürkan'ın ziyareti sırasında Millet Bahçesi yapımını üstlenen firmanın Şantiye Şefi Mehmet Göçer de teknik konularda bilgiler vermişti. Göçer, şu ifadeleri kullanmıştı; "Projemize Ocak Ayı içerisinde başladık. Yaklaşık 10 aylık bir süredir imalatlarımız devam ediyor. Yapımı devam eden Millet Bahçemiz 43 dönüm üzerine kuruldu. Millet Bahçemizin içerisinde 1 adet Millet Kıraathanesi, 1 adet 203 araçlık Kapalı Otopark, Kapalı Otoparkımızın üzerinde 2 adet Basketbol Sahası, 2 Adet Kültür Fizik aletleri, 1 Adet 3 bin 400 m2’lik Yansıtma ve Oyun Havuzu, 300 tonluk sulama amaçlı kullanılacak Su Deposu, 3 adet Oyun Parkı, Yürüyüş ve Koşu Parkurları bulunmakta. Şuanda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmekte. Alan içerisinde 600 adet ağaçlık alanda yaptığımız çalışmalarda şuana kadar 500 adet ağaç dikilmiş durumda ve diğer ağaçlarımızın da dikim çalışmasını sürdürüyoruz. Ayrıca 120 bin adet çalı gurubunun da dikim çalışmaları devam ediyor. Bunlarla beraber rulo çim serimlerimizi de devam ettiriyoruz. Ekim ayı sonu itibariyle Millet Bahçemizin görsellerini bitirmiş oluruz ve görsel olarak belli bir seviyeye gelmiş olacağız. Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalardan otomatik sulama alanlarını, çevre aydınlatmalarını ve diğer sistemlerin testini gerçekleştireceğiz. Yaptığımız testler sonucunda belirlenen arızalara müdahale ettikten sonra Kasım Ayı içerisinde alanımızı erkenden teslim etmiş olacağız." Büyükşehir Belediyesinin Ekim ayında basına gönderdiği bu bültende yer alan bilgilere göre 15 Kasım'da açılması gereken Millet Bahçesi'nin, üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmemesi dikkat çekiyor.