MİAD'tan anlamlı yardım

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) ve Türk Kızılay Beşiktaş Şube Başkanlığı arasında imzalanan bağış protokolü kapsamında Malatya'daki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bin 500 gıda paketi ve 2 bin yetim-öksüz çocuğa bayramlık kıyafeti, Kızılay Malatya Şubesine teslim edildi.

MİAD'tan anlamlı yardım

Türk Kızılay Beşiktaş Şube Başkanlığı ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) arasında yapılan bağış protokolü kapsamında; Malatya’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere bin 500 gıda paketi ile 2 bin yetim-öksüz çocuğun bayramlık kıyafeti Türk Kızılay Sistem Yapı A.Ş. Malatya Yatırım Üssü’ne teslim edilerek, bağışlarının dağıtımı gerçekleştirildi. 

Bin 500 aileye gıda paketi

Yardım öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kızılay İstanbul Beşiktaş Şube Başkanı Sıddık Doğan, Malatyalı hayırsever iş adamlarının yaptığı yardımların Kızılay Beşiktaş Şubesi ile yaptığı protokol çerçevesinde Malatya’daki Kızılay Üretim Tesislerine getirdiklerini belirterek, “Malatya’daki Kızılay Üretim Tesislerine getirdik. Kızılay Malatya Şubesi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri dağıtılacak.  MİAD üyeleriyle birlikte dağıtım yapacağız. Ayrıyeten 2 bin çocuğa kıyafet ve ayakkabı dağıtılacak” dedi.

2 bin çocuğa kıyafet yardımı

Hayırda ve iyilikte yarışan MİAD’a katkılarından dolayı teşekkür eden Kızılay Malatya Şube Başkanı Harun Kurt ise, “MİAD ile Türk Kızılay’ı Beşiktaş Şube Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği ilimizde bin 500 gıda kolisi ve 2 bin yetim ve öksüz çocuğumuza kıyafet ve oyuncak teslimi yapılacak. Malatyalı Kızılay Beşiktaş Şube Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Emanet aldığımız gıda ve kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz” diye konuştu. 

Yardım projesi örnek olacak

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, yardım projesinin örnek olacağını düşündüğünü ifade ederek, “Kızılay’a çok teşekkür ediyorum. Örnek bir proje olacağını düşünüyorum. Biraz acele ettiğimiz, 2 günde ortaya çıkan bu model sonraki günlerde daha da büyüyecek diye düşünüyorum. Önceliği Malatya Beşiktaş Şubesinin Başkanı Malatyalı önceliği Malatya’ya dağıtalım diyor. Hayırlara vesile olsun.  Bu hayırların devamını getirelim, bundan sonra devamı geleceğine söz verelim. Bundan sonra yardımları artırarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Ramazan paylaşmaktır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, MİAD ile Beşiktaş Kızılay Şubesinin ortaklaşa bir faaliyet yürütmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, yardımların, Sosyal ve Kültüre İşler Daire Başkanı, Kızılay Yeşilyurt ve Battalgazi Şubesi ile birlikte organize şekilde doğru yerlere ulaştırılacağını söyledi. Ak Parti MKYK üyesi Malatya milletvekili Bülent Tüfenkçi de, Ramazan ayının paylaşma, kardeşlik, kucaklaşma ayı olduğunu dile getirerek, “Elbette ki sosyal sorumluluk olarak da, vicdani olarak da ve bu sorumluluğu paylaşan insanlar olarak da önce hemşerilerimizden başlayan MİAD ve Kızılay’ımızın bu hareketi bütün Türkiye’ye yayılıyor. Bu örnek projenin bütün hemşerilerimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.