MİAD Malatya basını ile buluştu
Büyükşehir Belediyesi ile Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) organizesinde Malatya basını ile kahvaltı programı düzenlendi. MİAD Başkanı Yunus Akdaş, kahvaltının ana temasının, bu şehri bulunduğu yerden daha iyi yerlere nasıl getirebilmek olduğunu söyledi.
Kentteki özel bir otelde düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, MİAD üyeleri ve basın mensupları katıldı. Burada konuşan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, “İstanbul’daki Malatyalılar olarak, biz 40 senedir İstanbul’da yaşasak dahi Malatya bizim rüyamız, Malatya bizimle özleşmiş. Bizlere nasılsınız iyi misiniz dediklerinde bizler bir Malatyalı gibi iyiyiz diye cevap veriyoruz. Bu şehri bulunduğu yerden daha iyi yerlere nasıl getirebiliriz, aslında bugün ki sohbetin ana teması bu olmalı. Ben içinizde yetişmiş Malatya’nın 85 mahallesini de gezmiş, dolaşmış biriyim, ben içinizden birisiyim. Ben bu şehrimin Malatyalı iş adamları iler birlikte paralel olarak daha da büyümesini, daha da renklenmesini, herkesin bu şehir içinde mutlu yaşamasını arzu ediyoruz. İstanbul’dan bakarken, bazen bu arzuların gerçekleşmediğini görüyoruz. Yatırımcı arkadaşlarımız Malatya’ya geldiği zaman fazla kalmadıklarını, zorlandıklarını söylüyorlar” dedi.
Seçim bitti birlik ve beraberlik zamanı
Yeni dönemde herkesin siyasi fanteziyi bir kenara bırakarak çalışacağını belirten Akdaş, “Bulunduğunuz düşüncenizi bir kenara bırakarak, sizler burada yaşıyorsunuz, bu şehrin daha iyi olmasını arzu ediyorsunuz. Seçilen kişilerin ilk günden son gününe kadar destekleyiniz. Seçim bitti, artık birlik ve beraberlik olur. Eğer bu birlik ve beraberliği sağlarsanız, torunlarınıza saygı göstermiş olacaksınız, birlik sağlamazsanız, konu çocuklarınıza haksızlık yapmış olacaksınız. Biz 60 yaşına gelmiş insanlar, bundan sonra nereye gideceğim diye sorulduğunda aklımıza ilk gelen doğduğum şehir olmalı diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Malatya medeniyetlerin başladığı bir şehir
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya’nın, dışardan bakıldığından daha büyük bir Malatya olduğunu ifade ederek, “Malatya’nın dışına çıktığınız da Malatya’nın da çok daha büyük olduğunun farkında olursunuz. MİAD bu farkındalığı ve bu farkı oluşturmada bir örnektir. MİAD, Malatya’daki gerek sanayi alanındaki yatırımları noktasında, gerek sosyal anlamda, gerek kültürel anlamında, eğitim anlamında çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Basın mensupları kamusal bir iş yapmaktadırlar, aynı zamanda toplumun duyu organıdır, toplumun hmesi, tatmasıdır, ülkemizde ve memleketimizde olan hadiseleri objektif bir şekilde yansıtılması noktasında sorumluluk görevi vardır. Biz yönetimi nasıl değerlendirir, yönetimi bir ihya edenler vardır, bir de imha edenler vardır. Bir işgal edenler vardır, bir fetheden vardır. Önemli olan yönetime geldiğiniz yerde fetihçi, ihya edici olmanızdır. Aksi takdirde nefsinizi tatmin ederek insanları tahakküm ederek, talip olduğunuz bir yönetim mekanizmasını eğer geriye ricat etmiş olursanız orada size yönetici demezler, orada size işgalci derler. Ama hiçbir yönetici arkadaşımı işgalci konumuna düşmesini arzu etmiyorum. Biz aldığımız bu ulvi görevi Malatya’nın gününe hizmet etme anlayışı ile hizmet etmeyeceğiz. Malatya, 9 bin yıllık tarihi ile medeniyetlerin başladığı bir şehir. Memlekete hizmet eden adama biz ayağının türabı oluruz” şeklinde konuştu.