Mezarlık imar planlı arsa satışı

Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından imarda mezarlık yeri olarak görünen 5.667,15 metrekare büyüklüğündeki arsa açık artırma usulü ile peşin fiyata satışa çıkartıldı.

Mezarlık imar planlı arsa satışı

Peşin paraya satılacak

SGK İl Müdürlüğü tarafından arsa satışı ile ilgili olarak yapılan duyuru da, arsanın Şehir Mezarlığının bitişiğinde ve imar planında mezarlık yeri olarak göründüğü, ancak kamulaştırılmadığı belirtilerek, 5.667,15 metrekare büyüklüğündeki tarlanın 460 bin TL muhammen bedelle 2 Haziran 2021 tarihinde açık artırma usulüyle peşin fiyata ilk satışının yapılacağı kaydedildi. 

İmarda mezarlık alanı

SGK’nın arsa satışı ile ilgili açıklama bölümünde şu ifadeler yer aldı; “Malatya, Yeşilyurt İlçesi Yaka Mah. bölgede olup söz konusu taşınmaz Yaka Mah içerisinde şehir mezarlığının kuzey yönü bitimindedir. Taşınmazın yakınında kayısı bahçesi ve şehir mezarlığı bulunmaktadır. İmar planı olarak mezarlık alanı içerisinde kalmakta olup henüz belediye tarafından kamulaştırma yapılmadığı ne zaman da yapılacağı bilinmediği, Sulama kanal hidratının üst kotunda kaldığından derme sulama birliği sulama sisteminden yararlanamadığı, Taşınmazın bulunduğu yakın çevrede genellikle sulu ve susuz tarım faaliyetleri yapılmaktadır.” Haber-Foto: Burhan Karaduman