Meteoroloji, Malatya'yı ilçe ilçe uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Aralık'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya'da havanın bugün Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı, hava sıcaklığının ise en yüksek 11⁰C, en düşük sıcaklığın ise -1⁰C olacağı tahmin edilmektedir.

Meteoroloji, Malatya'yı ilçe ilçe uyardı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Aralık'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı.

Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı ve yağmurlu; yüksek kesimlerin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı olarak geçmesi tahmin edilmektedir. Yağışların yer yer kuvvetli; Adıyaman’ın kuzey kesimleri ile Malatya ve Elazığ’ın güney kesimlerinde zaman zaman çok kuvvetli olması beklenmektedir.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

Rüzgar: Rüzgarların güneyli yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir.

Uyarılar

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Bölgemiz genelinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli(21-50 kg/m2); Adıyaman'ın kuzey kesimleri(Sincik, Çelikhan, Gerger) ile Malatya(Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge, Yeşilyurt) ve Elazığ(Sivrice, Maden, Alacakaya, Arıcak)'ın güney kesimlerinde zaman zaman çok kuvvetli(51-75 kg/m2) olması beklendiğinden dolayı oluşabilecek sel, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.