Meteoroloji Adıyaman'lıların dikkatli olmasını istedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Adıyaman'da havanın bugün, çok bulutlu ve yağmurlu hava sıcaklığının ise en yüksek  10⁰C, en düşük sıcaklığın ise 0⁰C olacağı tahmin edilmektedir. Hava tahmin raporunda zirai dona karşı tedbir alınması istendi.

Meteoroloji Adıyaman'lıların dikkatli olmasını istedi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı.

Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, Elazığ, Malatya ve Adıyaman çevreleri yağmurlu, yüksek kesimler kar yağışlı, Tunceli ve Bingöl çevreleri karla karışık yağmur, yüksek kesimler kar yağışlı geçeceği, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği,

Rüzgar: Rüzgarların güneyli yönlerden hafif kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Uyarılar

Buzlanma Ve Don Uyarısı: Seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.