Meteoroloji Adıyaman'ı uyardı! Kuvvetli yağışa hazır olun...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Adıyaman'da havanın bugün, Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu(yer yer kuvvetli) hava sıcaklığının ise en yüksek  6⁰C, en düşük sıcaklığın ise 0⁰C olacağı tahmin edilmektedir. Hava tahmin raporunda buz ve don olaylarına karşı dikkatli olunması istenirken Adıyaman çevresinde kuvvetli yağış'a işaret edildi.

Meteoroloji Adıyaman'ı uyardı! Kuvvetli yağışa hazır olun...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı.

Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu,aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu yüksek kesimlerinin kar yağışlı olarak geçeceği,yağışların Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredeceği,

Rüzgar: Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Uyarılar

Buzlanma Ve Don Uyarısı: Sıfırın altında seyreden asgari (Minimum) sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.