Meşru bir partiyiz

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Parti'sini PKK ile bir göstermenin bu millete yapılmış büyük bir ihanet olduğunu söyledi.

Meşru bir partiyiz

SP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Marasalı, Saadet Partisini PKK ile bir göstermenin bu millete yapılmış büyük bir ihanet olduğunu söyledi. Marasalı, “Türkiye 31 Mart akşamı hiç şüpheniz olmasın gerek Cumhurbaşkanımız gerek muhalefet liderleriyle hepimiz, biriz birlik çağrılarına sahne olacaktır. Fakat bugün yapılan germe operasyonlarının gereksizliği ortadadır. Neden geriyoruz, algıya, yalana muhalefet partilerini maruz bırakıyorsunuz bunun halk tarafından incelenmesi irdelenmesi gerekiyor. En net cevabını 31 Martta halkımızın vereceğine inancımız tamdır. Saadet Partisini PKK ile bir göstermek bu millete yapılmış büyük bir ihanet, gaflet, delalettir. Neden? Saadet Partisi meşru bir partidir. PKK gibi gayrı meşrutiyeti olmayan bir organizasyonu getirip, meşru olan bir partiye ve 50 yıllık devletçi bir geleneğe eklemlenmesi PKK meşrutiyet atfetmektedir. Bu da çözüm sürecinden sonra yapılmış en büyük ihanettir” diye konuştu.

Bu iddiaları çürütmemiz gerekiyordu

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a çeşitli rakam ve vesilelerle, borçlarla ilişkili olarak bazı sorular sorduklarını belirten Marasalı, “Bu sorularımız kendisinin ben dürüstüm, doğruyum, iyiyim demesinden dolayıydı. Bizim bu iddiaları çürütmemiz gerekiyordu. Bizde çeşitli mecralarda bu iddiaları çürüttük. Televizyon programında yaptım dediğim birçok şeyi aslında devletin başka kurum, kuruluşlarının yaptığını kendi ağzıyla itiraf etmiştir. Dolayısıyla 375 trilyon parayla, 1,5 katrilyon hizmet yaptım doğru olmayan sözü en azından ortaya çıkmıştır. Bu saatten sonra ben 375 trilyon parayla, 1,5 katrilyonluk iş yaptım demesi boşunadır. Kendisini yalanlamıştır. Engelsiz yaşam merkezinin alanı 8 bin metrekaredir. Toplam oturumu bin 300 metrekare, yeşil alanlar dahil 8 bin metrekare. Fakat bunun üstüne bin 300 metrekarelik inşaat alanına binayı yapmışlar toplam üç bin metrekare, üç bin metrekarelik alanı, burada sekiz bin metrekare hikaye kitaplarında sekiz bin metrekare olarak ifade etmiştir. Akabinde biz bunu söylediğimizde kendileri yalanı daha da büyüterek haklı çıkarız endişesiyle, bu sefer 15 bin metrekare alan üzerine çıkarmışlardır. Halep, arşın ordadır. Engelsiz yaşam merkezi ne küçülmüştür nede büyümüştür, isteyen gider ölçer, biçer, tartar bu kadar para buraya az mıdır çok mudur? Hesabı yapılabilir” dedi.

Kafamdan uydurmadım

Gürkan’ın, ‘4 bin 500 km asfalt yaptım’ sözlerini de eleştiren Marasalı, “Malatya’nın, Battalgazi’nin toplam yol ağı bin 818,87dir. Bunun 4 bin 63,87 km’si Büyükşehir’e ait, bin 355 km’si Battalgazi’ye aittir. Sıtmapınarı’ndan, Çöşnük’e kadar olan alanda 40 yıldan bu yana asfalt vardır. Battalgazi bölgesinde hiç asfalt olmasaydı dökülebilecek asfalt miktarı bin 355 km. Bu rakam büyükşehir ve Battalgazi’nin kendi rakamlarıdır. Kafamdan uydurmadım çizelgeyi bizzat belediyeden aldım. Önce 4 bin 500 km, akabinde 6 bin 666 km ve son televizyon programında 10 bin km yol yaptığını söyledi. Elazığ yolu üzeri yurtların önündeki karayollarına ait olmasına rağmen karayolları tarafından yapılmış olmasına rağmen bizzat ben yaptım diyor. Buna da pes doğrusu demekten başka cevap veremem. Yol açmakla ilgili Sayın Osman Güder’in ‘Malatya da imar problemi çözüldü, fakat Battalgazi de imar problemimiz halen devam etmektedir’ diye söylemişti. Ben Selahattin Gürkan’a buradan sesleniyorum imar açmış olduğu bir tek yol varsa 10 metrelik yollar büyükşehir tarafından yapılmakta bunu dikkatinize sunuyorum. Ben yaptım dediği yedi metrelik yol, kaç tane bunu göstermesini kendisinden rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Battalgazi yerinde sayıyor

Marasalı, “Belediye binası ve devlet hastanesinin yeri ile ilgili eleştirilerim vardı. Bunu sadece ben değil, Sayın Osman Güder de eleştirdi. Dedi ki ‘Şehir gösterenden sonrasının imara açılması ve Battalgazi’nin de büyümesi lazım’  Ama maalesef 40 yıl önceki Battalgazi yerinde sayıyor. Eğer sizin Malatya’yı büyüteceğim alt merkez yapacağım diye bir hedefiniz varsa, o zaman belediye binasının, devlet hastanesinin o bölgede yapılması ve o bölgenin komple imara açılması nüfus yoğunluğunun bölgeye kaymasını kolaylaştıracaktır. Türkiye’nin örnek belediyesi olduğuyla ilgili bir ifadesi var. Buna tek bir cümleyle cevap vermek istiyorum. Örnek belediye nüfus çeker, nüfus artışı sağlar. Dolayısıyla hem nüfus kaybı yaşanmasından, hem kanalizasyon olmayışı, hem de imara açılan yeni yolları olmayan bir ilçe Türkiye’nin en iyi beş belediyesi değil, olsa olsa parayla satın alınan bir unvandan başka bir şey değildir” dedi.

Malatya’da zenci yoktur

Sosyal entegrasyon projesini reddettiğini ifade eden Marasalı, “Şöyle ki sosyal entegrasyon yabancılık çeken iki yabancının bir arada yaşamasını sağlayan bir mesele. Eğer siz bu meseleyi, Fransa Almanya’da Fransa’da kullanacak olursanız bir anlamı vardır. Malatya da zenci yoktur. Malatya’da zenci olan bir halk kitlesi yoktur. Malatya’da yabancılaştıracağınız, zencileştireceğiniz ötekileştireceğiniz kimdir. Adıyamanlılar, Elazığlılar, Muşlular, Baskilliler, Palular mı? Malatya kurulduğu günden beri barış içinde yaşayan Türkiye’nin en güvenli illeri arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.