Merkezde İş Yapamayan Esnaf Oraya Taşınmalı...!

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, İkizce TOKİ konutlarında yaptığı incelemelerde bölgedeki eksiklikleri vurguladı. Merkezde iş yapamayan esnafa TOKİ bölgelerinde geçici iş yerleri sağlanması gerektiğini belirten Yıldız, yetkililere çağrıda bulundu.

Merkezde İş Yapamayan Esnaf Oraya Taşınmalı...!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte İkizce TOKİ konutlarını ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini dile getirdi. Bölgedeki trafik düzenlemelerinden sosyal alan eksikliklerine kadar birçok konuda görüş belirten Yıldız, özellikle merkezde iş yapamayan esnafa TOKİ bölgelerinde geçici iş yerlerinin sağlanmasını talep etti.

"Sadece Ekmek Büfesi Var"

Yıldız, İkizce TOKİ'de ciddi eksikliklerin bulunduğunu vurgularken, bölgede sosyal alanların olmadığını belirtti. "Sadece bir ekmek büfesi var ve ekmek erken saatlerde tükeniyor. İkinci bir vardiya gerekiyor. Ayrıca vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir market açılmalı. Araçları olmayan vatandaşların şehir merkezine gitmesi oldukça zor” dedi.

Merkezde İş Yapamayan Esnafa Geçici İş Yeri Talebi

Yıldız, TOKİ konutlarında esnafların bulunmamasının vatandaşlar için büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Merkezde iş yapamayan esnafların TOKİ bölgelerinde geçici iş yerlerine ihtiyacı var. Konteyner çarşılar kurularak, bu esnaflar TOKİ'de hizmet verebilir. Böylece hem esnaf iş yapabilir, hem de TOKİ sakinleri ihtiyaçlarını karşılayabilir” şeklinde konuştu.

"İkizce’de Köylüler Toz Toprak İçinde"

İl Başkanı Yıldız, ayrıca bölgedeki yol sorununa da dikkat çekerek, “TOKİ şantiyesindeki kamyonlar ve iş makineleri köy yoluna zarar vermiş. Köylüler toz toprak içinde kalıyor. Yolun acilen onarılması ve asfaltlanması şart” dedi.