Memurlar yok sayıldı

Hürriyetçi Eğitim Sen Malatya Temsilcisi Kasım Gaspak, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamu işçilerine maaş artışı yapılıp memurların yok sayıldığını belirterek,  'Memurları yok sayarak, görmezden gelerek ya da ucu açık ileriye dönük vaatler vererek zevahiri kurtaracağını düşünenlerin, 5 milyon memur ve ailesinin de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde oy kullanacaklarını bilmelerini isteriz' dedi.

Memurlar yok sayıldı

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilleri Seçimi yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamu işçilerine yapılacak zam ve verilecek diğer haklar açıklandı. Bu durum memurları da umutlandırdı. Memur maaşına yapılacak düzenlemenin Temmuz ayına kalması Hürriyetçi Eğitim Sen Malatya Temsilcisi Kasım Gaspak’ın tepkisine yol açtı. Gaspak, memurların Temmuz ayını bekleyecek dermanlarının kalmadığını söyledi.

Hayal kırıklığı oluşturdu

Toplumun çeşitli kesimlerine değişen miktarlarda iyileştirmeler yapılırken memurların yine unutulduğunu söyleyen Gaspak, açılan musluktan bir damladan dahi memurun nasiplenmediğini belirtti. Kamu emekçilerinin maaşlarına yapılan zam sonrası memurların maaşına da iyileştirme yapılması yönünden kamuoyunda beklenti oluştuğunu söyleyen Gaspak, Cumhurbaşkanının, memurlar için Temmuz ayını işaret ettiğini ve bu durumun hayal kırıklığı oluşturduğunu kaydetti.

Memurlar da oy kullanacak

En düşük memur maaşının yoksulluk sınırı olan 33 bin 14 TL’nin üzerine çıkarılması gerektiğini sözlerine ekleyen Gaspak, memurların alım gücünün artırılması ve enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasının önemli olduğunu vurguladı. Gaspak,” Memurların gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli ve kira, ulaşım, yemek yardımı düzenlemesi hayata geçirilmelidir. Memurları yok sayarak, görmezden gelerek ya da ucu açık ileriye dönük vaatler vererek zevahiri kurtaracağını düşünenlerin, 5 milyon memur ve ailesinin de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde oy kullanacaklarını bilmelerini isteriz” şeklinde konuştu. Gaspak, kamu çalışanlarına çağrı yaparak, sarı sendikalara tahammül edilmemesi yönünde açıklamalarda bulundu. Gaspak, şunları sözlerine ekledi: “ Toplu sözleşme masasında varlık gösteremeyen, seçim öncesi açılan musluktan memurun sofrasına bir lokma dahi alamayan  sarı sendikalara daha ne kadar tahammül edeceksiniz? Sizin hakkınızı savunmak yerine siyasilerin hukukunu koruyan bu sendikalara artık dur demeyecek misiniz? Bu sendikalardan istifa ederek, sizin hakkınızı savunmak için bugün meydanlara inen Hürriyetçi Eğitim Sen’i yetkili sendika yapmak için maaşlarınızın asgari ücret seviyesine düşmesini mi bekliyorsunuz? Sizleri artık sararan ve solan sendikamsı yapılardan ayrılarak, emek ve alın teri mücadelesinin adresi olan Hürriyetçiler kervanına davet ediyoruz.”