Memleket hasreti ağır basınca Malatya'ya döndü!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen esnaflardan olan Tuhafiyeci Pınar Yıldız, yaşadığı zorluklar ve memleket hasretine karşı verdiği mücadeleyi anlattı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Memleket hasreti ağır basınca Malatya'ya döndü!

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde Malatya’da birçok işyeri yıkıldı. İşyeri ağır hasar alan ve depoları yıkılan tuhafiye işletmecisi Pınar Yıldız, yaşanan depremlerde iş yerini ve evini geride bırakarak il dışına gitti. İl dışından olduğu süre boyunca memleket hasretine dayanamayarak Malatya’ya dönen Yıldız, konteyner çarşıda vatandaşlara hizmet veriyor. 

20 kişilik ekip işsiz kaldı

Memleket hasreti ağır basında Malatya'ya döndü!

Yıldız, depremlerin ardından 20 kişilik ekibinin işsiz kaldığını da söyledi. Yaşadıkları zorluklara rağmen tekrar Malatya'ya dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yıldız, "Malatya'nın değerini anladık. Kendi memleketimiz, geri dönelim dedik. Tekrar iş yerimizi açtık, vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz" dedi.

Konteyner çarşıda sıkıntılar var

Yıldız, konteyner çarşıda bazı sıkıntılar yaşadıklarını da dile getirdi. İş yerlerinin küçük olduğunu ve tentelerden su damladığını belirten Yıldız, bu sorunun çözülmesini umut ettiğini söyledi. Malatya’da herkesin birbirine sorduğu Yıldız Tuhafiyenin nerede olduğunun bilinmemesini de merak konusu haline gelmişti.

Yıldız, Malatya’da faaliyet gösteren iş yerlerinin Malatya Merkez Geçici Konteyner Çarşısında ve MATİM iş merkezinde olduğunu söyledi.