Mehmet Öntürk, kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Mehmet Öntürk, AK Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmesinin ardından kariyeri ve hayatı ile ilgi çekmeye başladı. Hatay'da tarım faaliyetleri ile bilinen Öntürk, aynı zamanda 3 dönem boyunca AK Parti Hatay Milletvekili olarak Meclis'te görev yapmıştır. İşte, Mehmet Öntürk'ün biyografisi...

Mehmet Öntürk, kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970 tarihinde Hatay Kırıkhan'da dünyaya gelmiştir. Babasının adı Bekir, annesinin adı ise Yüksel'dir.

Öntürk, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İngilizce İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur. İktisatçı, sanayici ve çiftçi kimliği ile öne çıkan Öntürk, tarım ve tarıma dayalı işletmecilik alanında faaliyet göstermektedir. Ayrıca, Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir.

2002-2007 yılları arasında AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Öntürk, 24. Dönemde AK Parti Hatay Milletvekili olarak seçilmiştir. Milletvekilliği süresince Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu ile Çevre ve KİT Komisyonu'nda üyelik görevlerinde bulunmuştur.

İyi düzeyde İngilizce bilen Mehmet Öntürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.