Meğer muhtar değil Malatyalı hukukçuymuş

Malatyalı depremzede Hukukçu Atakan Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi'nde 13 yıl sonra koltuğunu Özgür Özel'e kaptıran Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda adaylıktan çekilmemesinin nedeninin kendisine verdiği sözden dolayı olduğunu söyledi. 

Meğer muhtar değil Malatyalı hukukçuymuş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimlerinde aldığı yenilgi sonrası istifa baskıları altında girdiği 38. Olağanüstü Kurultay'da da Özgür Özel'e yenilerek ikinci tura kaldı ve koltuğunu kaybetti. Kılıçdaroğlu, yarıştan çekilmeyerek sürpriz bir hamle yaptı. Peki o anlarda ne yaşandı? Kılıçdaroğlu neden adaylıktan çekilmedi? Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan kendisine verdiği sözden dolayı çekilmediği belirten Malatyalı hukukçu Atakan Kaya, gazetemize konuştu. 
İlk turdan sonra yapılan toplantıda kendisinin Kılıçdaroğlu’na seçimden çekilmemesi gerektiğini belirten Kaya, “Seçimde oda da ilk konuşan kişi benim. Video konuşmaların yarısında başlamış. Lakin video genel başkanımızın içeri girmesinden sonra çekilmiştir. Kayıt öncesinde benim konuşmam vardır. ‘Halk benim, asil benim ben seçimlerde çalıştım oy verdim. Çocuğumun nafakasını yol parası yaptım.’ Ben sade bir üyeyim. Oturduğunuz koltuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğu, çekilmenize izin vermiyorum’ dedim. Asil olan benim dedim. Devamında Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu odadan çıkınca senin için oy kullanacağım dedi. Âmâ ilk odaya girdiğinde çekilmek için geldiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.