MASKİ ve Yeşilyurt'a ek bütçe

Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis toplantısı birinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında bulunan Yeşilyurt Belediyesi'nin 42 milyon 600 bin TL ek bütçe talebi kabul edilirken, MASKİ Genel Müdürlüğü'nün 13 milyon 579 bin 125 TL ek bütçe talebi ise oy birliği ile Büyükşehir Belediye Meclisine havale edildi.

MASKİ ve Yeşilyurt'a ek bütçe

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos Ayı I. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, mazeret dilekçelerinin okunarak oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddelerinin görüşülmeden önce açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya genelinde yapılan asfalt çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasıyla ilgili süreci de meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Gürkan, “Malatya’mızı sevindiren bir hadise daha oldu. Arslantepe UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesinde yerini aldı. Bu Malatya için önemlidir. Yani Malatya’nın dünya şehri olma anlamında tescilidir. Bundan sonraki sorumluluk ve yükümlülüğümüz artmıştır. Daha çok çalışma gereği ve zorunluluğu doğmuştur. Bütün ilçe belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, STK’larımız, milletvekillerimiz ve kamu kuruluşlarımızın herkesin yoğun çalışması lazım. Biz birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’yı dünya şehri nasıl yaptıksa bundan sonrada dünya şehrini dünyanın yıldız şehri yapmak durumundayız. Bu anlamda da ben belediye başkanı, meclis üyesi arkadaşlarıma güveniyor ve inanıyorum" dedi.  Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise mecliste yaptığı konuşmasında, 68’incisini düzenleyecekleri Zengibar Karakucak Güreşleri ve Kültür Festivali’nin 20-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirterek, Malatyalıları festivale davet ettiklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan bazı maddeler oylanarak kabul edildi. Bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Yeşilyurt Belediyesine 42 milyon ek bütçe

Gündem maddeleri arasında bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanlığının 42 milyon 600 bin TL gider bu gidere denk gelire dair Ek Bütçesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon raporu, "Yeşilyurt Belediye Meclisinin 07/07/2021 tarih ve 133 nolu kararıyla; 2021 Mali yılı için Park ve Bahçeler Müdürlüğüne 20.900.000,00 TL Tesisler Müdürlüğüne 2.700.000,00 TL Fen işleri Müdürlüğüne 17.500.000,00 TL Halkla ilişkiler Müdürlüğüne 1.500.000,00 TL olmak üzere toplamda 42.600.000,00 TL. Gider ve bu gidere karşılık gelirin Taşınmaz Satış Gelirlerinden karşılanmasına dair Ek Bütçe talebi" kabul edildi. 

Gürkan'a yetki

Gündem maddeleri arasında bulunan Akçadağ ilçesi İçme suyu ve Kanalizasyon Hatları 2 etap yapım işi için kaynak temini hususunda Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki verilmesi hakkındaki MASKİ Genel Müdürlüğünün Büyükşehir Belediye Meclisine havale edilen teklifi; "Yatırım ve inşaat Dairesi Başkanlığının 28/07/2021 tarih ve 9232 sayılı yazısı okunup eklerinin incelenmesi neticesinde, ilgili dairenin hazırlamış olduğu ve ekte yer alan Akçadağ İlçesi ve Kanalizasyon Hatları 2.Etap Yapım İşi için TL 13.579.125,00TL ek kredi talebine ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığı ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesine ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a yetki verilmesi için 2560 sayılı kanunun 6'ncı maddesinin (j) bendi gereğince incelenip karara bağlanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine havalesini arz ederim.”