MASKİ Vatandaşa Değil Personele Çalışıyor!

31 Mart yerel seçimlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sami Er, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı toplantısında, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ'nin) borcu ve çalışan sayısını açıkladı.

MASKİ Vatandaşa Değil Personele Çalışıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklanan tablolara göre; Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan döneminde MASKİ’ye alınan 397 personelle birlikte toplam çalışan sayısının bin 37’ye yükseldi. 3 milyar 680 milyon borcu olan MASKİ’nin giderinin yüzde 70’inin personel giderine ayrıldığı ve kurumun vatandaşa hizmetten çok personel maaşlarını bile ödeyemediği görüldü.

MASKİ Vatandaşa Değil Personele Çalışıyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, nisan ayı toplantısında, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan sayılarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Malatya Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplam 5 bin 875 personel çalışırken, çalışanların bin 37’sinin sadece MASKİ’de görevli olması kafaları karıştırdı.

Bir yılda MASKİ’ye alınan personel sayısında yüzde 35 artış gözlemlenirken, son bir yılda artan personel sayının verildiği tabloda bir yılda personele ödenen maaş miktarının 2024 yılında yüzde 69’a arttığı görüldü. 

MASKİ Vatandaşa Değil Personele Çalışıyor!

12.313 Km2 alanda 750 bin vatandaşa hizmet veren MASKİ’nin geliri yüzde 70’i personele gittiği ve yüzde 30’u ile de hizmet yapıldığı görüldü. Bu durum akıllara MASKİ, kentte vatandaşa hizmet hizmetten çok personel giderine çalıştı yorumlarına neden oldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MASKİ ile ilgili sunumda; “MASKİ daha sıkıntılı bir vaziyette maalesef. Personel maliyetinin bütçeye oranı yüzde 33’ten yüzde 69' a çıkıyor. Bütçesinin yüzde 69' unu MASKİ personeline harcamak zorundayız maalesef” ifadelerini kullandı.

MASKİ Vatandaşa Değil Personele Çalışıyor!