MASKİ su kesintisinde rekora koşuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), dün sabah saatlerinde Battalgazi ilçesinde bazı mahallelerde su kesintisi yapmıştı. Yapılan kesintinin üzerinden yaklaşık olarak 30 saat geçmesine rağmen alt yapının onarılmaması ve su verilmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, '22 bin km alt yapı yapmakla övünen MASKİ'nin 30 saattir bir arızayı mı bulamıyor diye sordu?'

MASKİ su kesintisinde rekora koşuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük, Göztepe, Tandoğan, Zafer mahallelerinde içme suyu hattında oluşan arıza nedeniyle su kesintisi yapmıştı. Su kesintisinin üzerinden yaklaşık 30 saat geçmesine rağmen arıza bir türlü onarılamadı. MASKİ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda alt yapı çalışmalarıyla övünürken, vatandaşların sesini duyamaz hale geldi. 

Vatandaş ne yapsın?

Çağrı hattına bağlanan vatandaşlara bilgi verilmediği de iddialar arasında yer alıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), vatandaşların çağrı merkezini arayarak, arızanın giderilmesi hakkında bilgi almaya çalışırken, yetkililer çağrı hattında vatandaşları cevapsız bırakarak, hatta bekleyen vatandaşların ‘bekleyenler arasında 30. Sıradasınız’ diyerek bekletip, ardından ‘bekleyenler arasında 1. Sıradasınız’ dedikten sonra çağrıyı sonlandırıyor.