MASKİ'den Dev Yatırım: Hatlar Yenileniyor

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Güzelyurt Mahallesi, MASKİ tarafından yapılan kapsamlı altyapı yatırımlarıyla modernize edildi. Yenilenen içme suyu ve kanalizasyon hatları ile mahallede kayıp kaçak oranı sıfıra indirilerek, sondaj kuyularının devre dışı bırakılmasıyla elektrik tasarrufu sağlandı.

MASKİ'den Dev Yatırım: Hatlar Yenileniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarında nüfusun 20 bine civarına ulaştığı Hekimhan Güzelyurt’ta nüfus yoğunluğundan dolayı içme suyu sıkıntısı yaşanıyordu. Mevcut nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli çalışmaları yapan MASKİ Genel Müdürlüğü, 1 adet 400 tonluk ve 1 adet 200 tonluk su deposu, 50.000 metre içme suyu hattı, 25.000 metre kanalizasyon hattı inşa ederek, içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniledi. Bu çalışmalar sonrasında Güzelyurt Mahallesi'nde içme suyu ve kanalizasyon altyapısı modernize edilerek vatandaşların sıkıntıları giderilmiş oldu.

MASKİ'den Dev Yatırım: Hatları Yenileniyor

MASKİ’nin yürüttüğü çalışmalarla Güzelyurt Mahallesi’nin altyapısı yenilendi ve su kayıp kaçak en aza indirildi. Mahallenin içme suyu ihtiyacı artık büyük oranda kaynak sularından karşılanırken, sondaj kuyularının devre dışı bırakılmasıyla ciddi oranda elektrik tasarrufu sağlanmış oldu. Bu yatırım, bölgedeki yaşam kalitesini artırarak Hekimhan’ın en kalabalık mahallesine önemli bir katkı sundu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İhsan Sarıtaş, MASKİ’nin Hekimhan genelinde ve mahallelerinde yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek, “MASKİ, vatandaşlarımızı mağdur etmemek için gece gündüz demeden hizmet vermektedir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’in Hekimhan’a gösterdiği ilgi için teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Salim Akyüz ise MASKİ’nin 2014 yılından itibaren Hekimhan’da faaliyet gösterdiğini belirtti. Akyüz, “ MASKİ daha önceden yıpranmış olan eski altyapıyı komple Hekimhan merkezde değiştirmiş yeni kaynak suyumuzla beraber sağlıklı ve doğal içme suyumuzu Hekimhan’a sağlamıştır. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’in Hekimhan’a göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Güzelyurt Mahalle Muhtarı Mustafa Tunç da yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirerek, “1990’lardan kalma asbestli kanalizasyon boruları yerine modern altyapı kuruldu. Su kesintileri sona erdi ve vatandaşlarımız artık kesintisiz hizmet alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e teşekkür ederiz” dedi.