MASKİ çözüm bulmuyor

Battalgazi ilçesi Yenihamam Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi üzerinde yaklaşık 15 gün önce yerin altında su patlağı meydana geldi. Kurban Bayramından bu yana boşa akan suya çözüm bulunmamasına tepki gösteren esnaf, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünü defalarca aradıklarını, ancak yetkililerin, 'gelip ilgileneceğiz', 'arızayı bulmaya çalışıyoruz' diyerek geçiştirdiklerini savundular.

MASKİ çözüm bulmuyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Yenihamam Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi üzerinde yaklaşık 15 gün önce yerin altında su patlağı meydana geldi.  Caddedeki esnaf konuyu defalarca MASKİ Genel Müdürlüğüne iletmesine rağmen, yetkililerin çözüm üretmek yerine sadece geçiştirdiği ileri sürüldü. Esnaf, kuraklıkla mücadele sürecinde suyun bu şekilde israf edilerek, boşa akmasının üzücü olduğunu dile getirdiler. 

MASKİ 'gelip bakacağız' diyor

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Esnaf Abdullah Yakar, 3 defa MASKİ’ye ihbarda bulunduğunu vurgulayarak, "Burası çarşının göbeği binlerce kişinin gelip geçtiği bir bölge, özellikle su sıkıntısının olduğu tasarruf tedbirlerinin daha da artırılması gereken bir dönemde bu kadar suyun boşa akması şahsi olarak benimde zoruma gidiyor. Burada neden bu kadar su boşa aksın? Birkaç sefer geldiler buraya ‘gece dinlemesi yapacağız’ dediler ama gece dinlemesi yapıldı mı, yapılmadı mı bilmiyorum. Su sızıntısı her gün daha da çoğalmaya başladı. MASKİ’ye bu caddede bulunan diğer esnaflar da aradı. ‘Gelip bakacağız’ diyorlar ama gelip, bakıyorlar yine bir işlem yapılmıyor. Zannedersem 15 günden fazla oldu. Çünkü ben ilk 2 hafta önce aradım. Zaten ilk hafta kimse gelmedi. 2 hafta gelmeye başladılar. Geldiler ama yine bir sonuç çıkmadı. Boş yere akan su da içme suyu, zaten kanalizasyon suyu olsa kokudan durulmaz. Bir de zannedersem su patlağı burada değil buraya patlayan suyun sızıntısı geliyor. Yani su sıkıntısının olduğu ve tasarruf tedbirlerinin olduğu bir dönemde suyun boşa akması bizleri üzüyor. Millet susuzluktan kırılırken hatta su savaşlarını adının anıldığı bu dönemlerde suyun bu şekilde akması zorumuza gidiyor" dedi. 

Su boşa akıyor kimse ilgilenmiyor

7 yıldır, caddede esnaflık yaptığını söyleyen Sibel Çalman da, "Kaç defa aradık, belediyeyi buraya bakmaları için ama gelip bakan olmadı. Bu su kurban bayramından bu yana böyle boş boş akıyor. MASKİ’yi aradığımda. ‘gelip ilgileneceğiz’ diyorlar ya da ‘arızayı bulmaya çalışıyoruz’ diyorlar lakin biz burada ilgilenen de arızayı bulan kimseleri görmedik. Susuzluk döneminde gerçekten bu suyun bu şekilde akması insanı çok üzüyor Herkesin bildiği gibi su sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde bu kadar dikkatsiz ve akan suyu önemsememeleri insanları daha çok üzüyor. Yani bu su 15 günden beri boşa akıyor. Yöneticiler keşke biraz daha çalışanlarını gözetlese ve denetlese çünkü işçi görevini yapmıyor. Baştakilerde bu konuyla ilgilenmiyor. Sadece su sızıntısı da değil Akpınar Caddesi önce bu kadar pis değildi. Bu aralar hem su hem de çöp anlamında caddemiz pis. Su o kadar akıyor kimse ilgilenmiyor, yani belediye olarak gerçekten dikkat etsinler. Bence çok da dikkate almıyorlar" diye konuştu.