Martta en çok altın kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu, Finansal Yatırım Araçlarının  Mart Ayı Reel Getiri Oranlarını paylaştı. Açıklanan verilerde en çok kazandıran finansal yatırım aracı, külçe altın olarak gerçekleşti.

Martta en çok altın kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Finansal Yatırım Araçlarının 2024 Mart Ayı Reel Getiri Oranları tablosunu yayınladı. Aylık bazda gerçekleşen yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) indirgenmesiyle elde edilen net kazanç hesaplamalarına göre; 2024 Mart Dönemi içerisinde külçe altın yatırımcısına yüzde 11,50 oranında reel kazanç sağladı.

TÜİK Finansal Yatırım Araçlarının  Mart Ayı Reel Getiri Tablosu

Aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %11,43, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %11,57 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.Martta en çok altın kazandırdı

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Euro %1,42 ve Amerikan Doları %0,72 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) %0,48, BIST 100 endeksi %4,46 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %5,04 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde; Euro %1,55 ve Amerikan Doları %0,84 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) %0,36, BIST 100 endeksi %4,34 ve DİBS %4,92 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.