Marmara 8'nci okulunu açtı

Malatya'da yedi okulu bulunan Marmara Eğitim Kurumları'nın sekizinci okulu Elazığ'da açıldı. Marmara Eğitim kurumlarına bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış törenin protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Marmara 8'nci okulunu açtı

Okulun açılış törenine AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanvekili Mehmet Gülder, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Elazığ MHP İl Başkanı Semih Erdem, AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Zelyurt ile başkan yardımcısı Utku Doğan, işadamı Cumali Altıntop, AK Parti Malatya il başkan yardımcısı Namık Gören, AK Parti eski il başkan yardımcısı Şahin Karahan, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkan yardımcısı Ramazan Acar, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, AK Parti Battalgazi ilçe yönetim kurulu üyesi Ali Durak, kenttin sevilen simalarından Murat İlgün ile okul idarecileri, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende İstiklal Marşı okundu, Mehteran takımı konseri ve halkoyunları gösterileri yer aldı.

Okulumuz devlet desteklidir

Törende konuşan Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Zelyurt, "Marmara Eğitim Kurumları olarak 'eğitimde kaybedilecek tek bir birey yoktur' sloganıyla yola çıktık. Bu yolda gücümüzü önce Allah'tan sonra devletimizin destekleriyle kıymetli öğretmenlerimizin çabalarıyla ve velilerimizin istekleriyle bugün Elazığ'da Marmara Eğitim kurumlarına bağlı olan 8. okulumuzu açmaktayız. İnanıyorum ki gelişen ve üreten, dışa bağımlılığı olmayan Türkiye'de sanayide, üretimde aranan elemanları, kalifiye elemanları yetiştirmek amacıyla açılan bu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz tamamen devlet destekli olup bir proje okuludur. Bu proje okulunda, okulumuzda bulunan öğrencilerimize eğitim öğretim ücreti olarak hiçbir ücret alınmamaktadır. Hep birlikte yetiştireceğimiz aynı zamanda iyi bir üniversiteye yerleştirmek amacıyla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte kararlıyız" dedi. Zelyurt, "Başarılı öğrencilerimize Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yer yer 45 günlük periyotlarla staj imkanı sunuyoruz ve aynı zamanda öğrencilerimizi sigortalıyoruz" dedi.

Önemli hizmetler yapıyorlar

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Bugün bir kez daha kardeşliğimizin en önemli göstergelerimizden biri olan rakip, değil, ekip olmamız gerektiğini gösteren çok önemli bir kurumun açılışındayız. Elazığ - Malatya ortaklı Marmara Eğitim Kurumları Malatya'da 7 tane okula sahip. Erdoğan Zelyurt kardeşimizin yönetim kurulu başkanı olduğu eğitim kurumları Malatya'da çok önemli hizmetler yaptı. Birçok alanda eksikliği bulunan meslek öğretim ve eğitimlerinin inşa edilmesi için mücadele etti. Bu mücadeleyi yaparken de Doğunun parlayan yıldızı, gelişen, büyüyen Elazığ'ımızın eğitimine çok önemli bir katkıda bulundu. Yaklaşık 150 personeli, 900'e yakın öğrenci kapasitesi ve 10 Milyon liralık yatırımı ile Elazığ'ımıza çok önemli bir hizmet kazandırmıştır. Bu okulumuzu Elazığ'a kazandıran bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirdağ ise, "Marmara Eğitim Kurumlarının değerli yönetim kurulu başkanına, yönetim kurulu üyesine bu güzel yatırımı Elazığ'a kazandıran bütün paydaşlara teşekkürlerimi arz ediyorum. Allah hayırlı, uğurlu etsin diyorum" dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okul eğitim ve öğretime açıldı.