Maradona Hasan konuştu

Malatyaspor'un efsane kadrosunda yer alan Maradona lakaplı Hasan Babahasan, Malatya'da gördüğü ilgi ve alakayı gittiği hiç bir kulüpte görmediğini belirterek, 'Futbolun saha içi ve saha dışındaki bütün güzelliklerini Malatya'da yaşadım' dedi.

Maradona Hasan konuştu

Malatya anlatılmaz yaşanır

1981-82 sezonunda ilk profesyonel futbolculuğuna Malatyaspor'da başlayan Malatyaspor'un unutulmaz orta saha oyuncusu Hasan Babahasan, gazetemize Malatya'daki günlerini anlattı. Babahasan, Malatyaspor'da şampiyonluk yaşadığı arkadaşlarıyla, Malatya’da statta bir maç yapmak istediklerini söyledi.

Profesyonelliğe ilk adımımı Malatya'da attım

Babahasan, ilk profesyonel futbol hayatına Malatyaspor'da başladığını anımsatarak, "İzmir Denizgücünde amatör olarak futbol oynarken, Malatyaspor yöneticileriyle yaptığım görüşme sonrasında ilk profesyonel sözleşmeye imza atarak Malatyaspor'a transferim gerçekleşti. Anlaştıktan bir hafta sonra idmanlara başladım. Profesyonel futbol hayatım Malatya'da başladığı için çok heyecanlıydım, takımın yaşça en küçüğü, en çok koşanı da bendim. Hocanın bazı söylediklerini yapmadığımdan Nihat hocayla, anlaşamıyorduk. Şunu söyleyebilirim Malatyaspordan sonra futbola başka takımlarda devam ettim. Malatyaspor'da futbol oynadığımı dönemdeki mutluluğu, sevinci, sevgi ve saygıyı hiç bir kulüpte bulamadım. Beni Malatya'ya bağlayan, hayata tutan oynanan futbol bir tarafa gösterilen ilgi ve alakayı asla unutmadım. Girdiğim lokanta ve çay ocaklarında hiç para ödetmezlerdi. Evlerimizi aratmıyorlardı. Evlerine davet edip, evin bir ferdi gibi kabullenmişlerdi. Hal hatır sormaları, ilgilenmeleri çok yakın ve misafirperver insanlardı. Ne kadar konuşursam konuşayım boş konuşmuş olurum, anlatılmaz ancak yaşanır. Onu da yaşadım, hafızamda her zaman Malatya'nın ayrı bir yeri var" diye konuştu.

Yaşadıklarımı özlemeye başladım

Malatyaspor'un seyirciyle bütünleştiğini vurgulayan Babahasan, "Hiç bir zaman kendimizi yalnız hissetmemiştik. Hayatımda hiç yemediğim tatlıyı Malatya'da yedim. Bir esnaf para almaz mı? Malatya bizi çok şımarttı, havaya soktu. O ilgi ve alakayı hiç bir şehirde yaşayamadım. Gösterilen ilgi ve alakayı hiç bir şeyi değişmem. Diğer kulüplerde oynarken, yolda yürüdüğüm zaman normal vatandaş gibiydim. Ama Malatya da oynarken yolda yürümekte zorluk çekiyordum. Malatya'da hoşuma giden bir şey vardı. Selam verip içeriye giriyordum. Belli bir süre sonra hep beraber merhaba merhaba demeleri çok hoşuma gidiyordu. Onları özlemeye başladım. Oradaki halkla kahveye gider oyun oynardım"  şeklinde konuştu.

Nurettin Soykan'ın yeri ayrı

Babahasan, Ankara’daki Malatyalıların kendisini 2 derneğe üye yaptığını ifade etti. Futbol takımını ayrı bir yere koyduğunu vurgulayan Babahasan, Futbol takımı ve Malatya'yı birleştirdiğin zaman ortaya unutulmaz bir anı çıkıyor. Ama şunu da unutmamak lazım. Bize Malatya'yı sevdiren bir başkanımız ve ailesi vardı. Allah nur içinde yatırsın. Yeni yaptırdığı iş merkezinde Bizi yemeğe çağırır hep beraber bir arada aile ortamında yemek yerdik.  Maça çıkmadan önce maç primini ödeyen bir yönetim vardı.  Bize olan güven ve samimiyetlerinden dolayı maça gitmeden primlerimizi veriyorlardı.  Deplasmanlara gittiğimizde taraftarlar otobüsü durdurarak omuzlarda konaklayacağımız otele götürüyorlardı. O zaman imkanlar azdı. Doğru dürüst kalacak yerimiz yoktu ama biz mutluyduk. Hiç bir özlem yoktu.  Çok iyi arkadaşlıklarımız vardı.  Bu güzel ortamı Malatya halkı bize sundu.  Malatya'da çocuklarıma anlatacağım çok güzel anılarım oldu.  Anılarla yaşıyoruz, avunuyoruz. Üzerinden 35 sene geçmesine rağmen anılarıyla yaşayan futbolcu var. Onun için Malatya halkına binlerce kez teşekkür ediyorum" dedi.

Efsane kadronun yeri ayrı

Mevcut Malatyaspor yönetiminden vefa beklediklerini söyleyen Babahasan, "Konyaspor’da da oynadım. Konyaspor yönetimi yıllar sonra bizi çağırarak, forma ve plaket vererek bizleri onure etti. Ben ilk önce Malatyaspor'dan beklerdim. Bizleri çağırıp, plaket verilebilirdi. Veya gösteri mahiyetinde bir maç oynamak isterdik. Efsane kadro sahaya çıksak ve halkla buluşsak ne kadar güzel olurdu. 1983-84 sezonunda namaglup şampiyon olan takımın futbolcuları gelip sahada şov yapacak dediğin zaman o jenerasyon taraftarı sahayı tıklım tıklım doldurur. Bizim zamanımızda küskün taraftar yoktu. Malatya'yı tekrar eski günlerine döndürmek adına benim gönlümde çağırsalar seve seve gelirim. Sakarya’nın Karasu ilçesinde yaşıyorum. Yolu düşen Malatyalıları misafir etmeye hazırım" değerlendirmesinde bulundu.
Haber-Foto: Abdullah Ergün-Nevzat Kanar-Süleyman Keskin
 

Maradona Hasan konuştu
Maradona Hasan konuştu
Maradona Hasan konuştu