Malatya'yı tanıtın

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'nın tanıtım desteğine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, 'Tanıtım desteğini bir program çerçevesinde hayata geçireceğiz. Malatya da turizm ilgili bir potansiyel oluşması için gereken altyapı hazırlayacağız. Gerisini zaten Malatya kendisi başaracak' dedi.

Malatya'yı tanıtın

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilk olarak Malatya Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Aydın Baruş’tan brifing aldı. Vali Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada bu toprakların Türk kültür tarihine ve medeniyetine önemli değerler kazandırdığını söyledi. Baruş, “Malatya’da İslam medeniyetinin önde gelen isimlerinden Battalgazi gibi halk kahramanlılarının yanında, Sadarettin Konevi Hazretleri, Somuncu Baba, Şeyh Hamidi gibi değerler bu topraklarda yetişmiştir. İsmet İnönü, Turgut Özal gibi devlet başkanlığı yapmış kişililerle birlikte çok sayıda sanatçı ve kültür adamı yetiştirmiş bu güzel topraklarda sizleri görmek bizleri memnun etmiştir. Malatya olarak bizler turizm değerlerimizi de geliştirmek istiyoruz. Bu konuda bizlere göstereceğiniz vizyon ile değerleri geliştirmeye çalıştırıyoruz.  Malatya’nın turizmi konusunda hak ettiği değeri almasını bekliyor ve ümit ediyoruz. Bu anlamda sizin bu ziyaretiniz ve bizlere bu konuda yol göstermeniz çok değerli olacaktır” diye konuştu.

Malatya’mızın projelerine destek bekliyoruz

Valilik ziyaretinin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından karşılandı ve kendisine kayısı ikram edildi. Belediye ziyaretinin ardından Bakan Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlimizde Kültür ve Turizm Bakanımızı ağırlıyor ve misafir ediyoruz. Sayın Bakanımız hem Malatya’mızı görmüş oldular. Hem de Malatya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı adına neler yapılabilir hangi projelere destek verilebilir onun çalışmasını değerlendirmesini yapacaklar. İnşallah kendilerinden Malatya’mızın tüm projelerine destek bekliyoruz. Özellikle Aslantepe Höyüğü ve Levent Vadisi ile ilgili beklentilerimizi Bakanımıza sunduk kendileri de inşallah bu programdan sonra hem Aslantepe Höyüğümüzü, hem de Levent Vadisini ziyaret edecektir” dedi.

Turizm potansiyeli değerlendirilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Bu sabah itibariyle Malatya programımıza başladık. Malatya'yı yakından tanıma fırsatımız oluyor, bizden beklentileri olan projeleri inceleme fırsatı buluyoruz. Ziyaretimizden sonra incelemelere devam edeceğiz. Başta kültür ve sanat olmak üzere hangi faaliyetleri burada geliştirebiliriz. Bunları da yapacağız diyebileceğimiz hangi faaliyetleri artırabiliriz onları tartışıyoruz. Rahat bir şekilde yapacağımız organizasyonlar faaliyetler var. Ayrıca turizmle ilgili 4-5 tane projemiz var. Bu projeleri nasıl hayata geçirebiliriz bunu tartışıyoruz. Bunları zaten program dahilinde yapacağız. Biliyorsunuz şehirlerin tanıtımı konusunda gruplar yapıyoruz.  Malatya’yı bir grubun içine dahil edeceğiz. Hangi grubun içine dahil edeceğimize karar vereceğiz. Muhtemelen Güneydoğu grubunun içine dahil edeceğiz. Malatya’nın biraz tanıtım desteğine ihtiyacı var. Zaten bu konu bizim en iyi yaptığımız iş. Tanıtım desteğini bir program çerçevesinde hayata geçireceğiz. İnşallah burada turizm ilgili bir potansiyel oluşması için gereken altyapı hazırlayacağız.  Gerisini zaten Malatya kendisi başaracak. Malatya'nın çalışkan bir belediyesi var güzel de projeler hazırlamışlar. Bizim mevcut projeleri desteklememiz yeterli olacaktır. Gün boyunca ziyaretlerimiz devam edecek sonrasında hepsinin bir değerlendirmesini yaparız” şeklinde konuştu. Aslantepe Höyüğü'nü ziyaret eden Bakan Ersoy, alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti teşkilatı hazır bulundu

Ersoy, Akçadağ Levent Vadisi'nde kurulan seyir terasında incelemelerde bulundu. Bakan Ersoy ve beraberindekiler, burada Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Eğitim Merkezlerinde görevli bir öğretici tarafından seslendirilen Malatya türkülerini dinledi. Yol güzergahında bulunan AK Parti Akçadağ Seçim Koordinasyon Merkezini de(SKM) ziyaret eden Ersoy, partililerle bir araya geldi. AK Parti Akçadağ SKM Başkanı Alaettin Erhan ile ilçe başkanı Hüseyin Çapar’ın da yer aldığı ziyarette Bakan Ersoy, 31 Mart seçimlerinin önemine değindi. Ersoy Akçadağ Levent Vadisi'nin önemine dair burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de film çekilebilecek yerlerin tanıtımını yaptıklarını dile getirerek, "Türkiye'de  yapılan filmlere de destek veriyoruz. İki açıdan da faydalı oluyor. Birincisi film çekilen ilçeye faydası oluyor, ikincisi ise bir çeşit turizm, bu da bölgenin çok iyi tanıtılmasını sağlıyor. Ayrıca yurt dışında çok büyük bir tanıtım olanağı sağlıyor. Bu vadi (Levent), bu açıdan çok değerli. Kapadokya'yı da andırıyor” dedi. Ersoy, daha sonra kent merkezindeki bir otelde düzenlenen basına kapalı toplantıda da sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Sonrasında kentten ayrıldı.