Malatya'ya devasa park

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağı Tabiat Parkının 1'inci etap çalışmalarına başlandı. İnderesi bölgesinde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığından devrolan 900 dönüm alan üzerine kurulacak Tabiat Parkı etaplar halinde yapılacak. İlk etapta 100 dönüm önümüzdeki yıl içerisinde hizmete sunulmuş olacak.

Malatya'ya devasa park

Toplamda 900 dönümlük bir alan

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bazı Büyükşehir Belediye yöneticileriyle birlikte alanda incelemeler yaptı. Geziye Doğa Koruma ve Milli Parklar 15'inci Bölge Müdürü Abdullah Koç da katıldı. Beydağı Tabiat Parkı projesi ile ilgili Başkan Polat, Malatya'nın yakın zamanda devasa bir tabiat parkına kavuşacağını söyledi. Beydağı Tabiat Parkının daha önceden askeriyeye ait bir alan olduğunu belirten Başkan Polat, “Beydağı Tabiat Parkımız toplamda 900 dönüm. Bu parkımızı etaplar halinde Malatya’mızın hizmetine sunacağız” dedi.

Her yaş grubuna hitap edecek

Projede ilk etapta 100 dönümlük alanı hizmete açacaklarını ifade eden Başkan Polat, “Projemizin içinde kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, idari bina, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, WC'ler, büfeler, mescit, otopark alanları, açık spor alanları, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları olacak” dedi. Şuanda yol açma, dolgu ve kazı çalışmalarının yapıldığını kaydeden Polat, “Bittiğinde Malatya'da her yaş grubundan insan burada rahat nefes alacak. Ailesiyle birlikte hoşça vakit geçirecek” diye konuştu.