'Malatyaspor'u sahipsiz bırakmayız'

Yeni Malatyaspor'a başkan adayı olacağı iddia edilen İş Adamı Zeynel Abidin Fidaner, 'Eski bir futbolcuyum. Bu yönde çok fazla ısrar var ve değerlendiriyoruz. Gerçekten Malatyaspor'umuz öyle orada sahipsizse ve kimse sahip çıkmıyorsa ona sahip çıkmak hepimizin boynun borcu' ifadelerini kullandı.

'Malatyaspor'u sahipsiz bırakmayız'

Asrın Felaketinde bir futbolcusunu kaybeden ve ligden çekilmek zorunda kalan Yeni Malatyaspor'da kongre karmaşası sürerken, kulübe yeni bir başkan adayı çıktı iddiası gündemdeki yerini koruyor. İddiaların odağında Malatya, Pütürgeli İş Adamı Zeynel Abidin Fidaner, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Fidaner, 'Eski bir futbolcuyum. Bu yönde çok fazla ısrar var ve değerlendiriyoruz. Gerçekten Malatyaspor'umuz öyle orada sahipsizse ve kimse sahip çıkmıyorsa ona sahip çıkmak hepimizin boynun borcu' diye konuştu.

Malatya için hazırız

Malatyalı olduğunu vurgulayan Zeynel Fidaner, "Bende uzun yıllar futbol oynadım. Halada içerisindeyiz. Yöneticilik yaptığımız spor kulüpleri var. Bu netice içerisinde Malatyaspor'un durumunu izah ettiler. Bende takipte ediyorum. Depremin olması hepimizi üzen bir durum. Benim ailem de Malatya'da. Böyle bir konu gelişti; böyle bir talep var ama biz bunu değerlendiriyoruz. Malatyaspor'un tam anlamıyla aslı astarını öğrenelim dedik. Eğer gerçekten Malatyaspor'umuz öyle orada sahipsizse ve kimse sahip çıkmıyorsa ona sahip çıkmak hepimizin boynun borcu. Bir Malatyalı olarak sadece Malatyaspor için değil Malatya geneli için üstümüze ne düşüyorsa bizde memleketimiz için yapmaya her zaman hazırız" dedi.

Bu nasıl duyuldu bilmiyorum

Daha önce böyle bir düşüncesinin olmadığını ve ısrarlar üzerinde değerlendirmeye başladıklarını ifade eden Fidaner, "Bana sporla ilgili burada değerli ağabeylerimiz böyle bir şey söyledi. Bizlerde yardımcı olalım böyle bir durum var diye. Bir değerlendirelim. Ben gidiyim Malatyaspor'a şunu yapalım bunu yapalım diye bir düşüncem yoktu. Böyle bir talep olunca bende dedim ki Malatyaspor'umuz sahipsizse Malatyaspor'a sahip çıkmak hepimizin görevi. Bende bu görevi layıkıyla yaparız bundan kaçınmayız. Malatyaspor'umuzu sahipsiz bırakmayız diye bir açıklamada bulunmuştum. Bu da kamuoyunda duyulmuş, nasıl duyulmuş nasıl oldu inanın bende bilmiyorum. Kendi sosyal medyamda böyle bir şeye talibim diye paylaşmadım" açıklamasını yaptı. 

Vermiş olduğumuz bir karar yok

Futbolun içinden geldiğinin altını çizen Fidaner, "Malatyaspor'umuz gerçekten bahsettikleri durumdaysa Malatyaspor'a sahip çıkmak hepimizin görevi bende bir futboldan gelmiş biri olarak en çok görev bizlere düşer. Bu görevden de kaçınmam. Göreve de talip oluruz. Böyle bir şey olursa niye almayalım? Yani kulübümüzün orada  niye mahrum bırakalım? Biz Malatyalılar sporu da severiz özelikle futbolu seven bir toplumuz. Oradaki Malatyaspor'un heyecanlı o sevgisini yaşayan insanları Malatyaspor'umuzdan mahrum bırakmayız. Böyle bir görev bize de düşerse seve seve yaparız. Hiç kaçırmayız. Hem Malatya'da olsun hem İstanbul'daki iş insanlarımız bu konuyu gündeme getirdi. Davet ettiler, sağ olsunlar böyle sunum yaptılar bize, bizde düşünüyoruz. Henüz vermiş olduğumuz bir karar yok. Malatyaspor'umuzun buna ihtiyacı varsa bu görevd-ende asla kaçınmam. Kulüp bizim kulübümüz, memleket bizim memleketimiz. Bizim oradaki insanlarımız, canlarımız diyorum ya benim ailem orada. Ondan dolayı yanlış anlaşılmak istemem ama Malatyaspor'da bize ihtiyaç olduğu taktirde, sahipsiz kaldığı taktirde üzerimize düşen ne varsa yapmaya da hazırız. Onla ilgili asla çekinmem. Yani Malatyaspor'u sahipsiz bırakmayız. Kıymetli hemşerilerimiz bundan emin olsunlar.Böyle bir göreve gelirsek ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Maddi manevi çok şükür öyle bir sıkıntımız olmaz" dedi.

Ben geldiğimde borç sorun olmaz

‘Malatya’mız için biz fazlasını yaparız’ diyen Fidaner, “Malatyaspor için duyduğum şeylere de üzülüyorum. Malatyaspor’un tam borcunu, kulübün şahsi borcundan bahsediyorum; futbolculara, sigorta borcuymuş, yok yemekçisiymiş, yok çalışanlarıymış, elektriğiymiş, suyuymuş bu bütün borçları ben geldiğimde hiçbir sorun olmaz. Böyle bir gelişme olursa o borçları kabul ederiz ama asla hiçbir yöneticiye 1 kuruş vermeyeceğimize taahhüt ediyorum. Adam gelir kulüp bana borçlu elimde senet var o tür şeylere girmeyiz, girmemde. Ben spor içinden gelen biriyim spor yöneticiliğini de iyi bilen biriyim. O onların kendi bileceği iş. Onların kendi sorunları. Düşünsene biz bugün geldik Malatyaspor'a kendi cebimizden, kendi şahsi paralarımızı harcadık. Yarın öbür gün kulüp bana borçlu demek doğru mu? Ben bunları iyi niyetle düşünemem. Bunlar hayırlı şeyler değil.  Eğer bir göreve talip oluyorsan burada belli ki bir para gidecek. Çünkü bu spora para gidiyor yani yarın kalkıp ta bu kulüp bana borçlu diye ortada dolanmak doğru değil. Kulüp senin memleketinin kulübü kardeşim. Sen böyle dersen ben senin memleket sevginden şüphe duyarım.  Bizim para sıkıntımız hani Malatyaspor'a harcayacağımız her kuruş Malatya'mıza helali hoş olsun. Öyle para sıkıntımız yok çok şükür. bizlerdeMalatyaspor'umuzun başına geldiğimiz zaman; vatandaşlarımızla hemşerilerimizle oturup istişare yapacağız. Biz onu hani oraya görüntü olmak içinde gelmiyoruz öyle bir niyetimde yok. Malatyaspor'umuzu kalkındırmak adına özelikle; Malatyaspor'umuza ve Malatya'mıza o doksanlı ve seksenli yıllarının heyecanını yaşatamayacaksak zaten gelmemizin de bir anlamı yok.

Alt yapıya ciddi yatırım düşünüyorum

Yeni Malatyaspor’un hesap kitabının iyi yapılarak, önümüzdeki sezona hazırlanması gerektiğini vurgulayan Fidaner, “Bir yılımız var şu an Malatyaspor ligde de değil. Hazırlanmak için iyi bir zaman dilimi. Anladığım kadarıyla altyapımız doğru düzgün yok. Öncelikle altyapıya çok güzel tesisler kazandırmak deneyimli eğitimli insanları oraya getirmeliyiz. Malatyaspor'un altyapısına çok ciddi bir yatırım düşünüyorum. Ben gidip de yaşı geçmiş yabancı futbolcu getirip de Malatya’da göz boyamam. Onlara vereceğim parayla Malatyaspor'un altyapısına harcarım. Benim önceliğim altyapı olacaktır. Malatyaspor zaten gereken başarıları da elde eder o konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Dediğim gibi 80’li ve 90’lı yılların Malatyaspor'unu inşallah tekrardan şehrimize yaşatacağız” açıklamalarına yer verdi. 

Malatya'mıza zaman harcasınlar

Fidaner, Malatya milletvekillerine seslenerek, “Malatya'da halkın önüne çıkıp ta beni milletvekili seç diyen değerli milletvekillerine sesleniyorum Malatya'mıza biraz daha zaman harcayın büyükşehirlere gelip de iş kovalamayın. Biz biliyoruz her şeyi biliyoruz, her şeyden haberimiz var. Büyükşehirlerde elinize çanta alıp ta iş kovalamayın. Kendiniz için değil Malatya'mıza zaman harcasınlar rica ediyorum. Malatya'mızın bir an önce toparlanması gerekiyor. Malatya'da nüfusun yarısından fazlası Malatya dışında. Hemen hemen nüfus 350-400 bine inmiş. Biz burada çırpınırken, lütfen o milletvekilleri bir bir o sokakları dolaşsınlar. O millet toz toprak içinde yazıklar olsun.Ben İzmir Torbalı ilçesinde 13 aileyi ağırlıyorum. Belirli yaşlara gelmişler apartmanlarda duramıyorlar. Ben ne kadarda orda ilgilensem memleketlerini özlediler, dönmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.