Malatyaspor en büyük pişmanlığım

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, '16 yıllık hocalık kariyerimde şampiyonluklar, kupalar, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi maçları var. Kariyerimde ilk kez küme düşmemek için oynuyorum. Burayı seviyorum ama şuanda söyleyebilirim ki hayatımın en büyük hatasını yapmışım' dedi.

Malatyaspor en büyük pişmanlığım

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, beIN SPORTS'tan Mert Yüksektepe'nin sorularını yanıtladı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Sumudica, Karagümrük maçına kazanmaya gideceklerini vurguladı. 

Para konuşmadan imzayı attım

Malatyaspor'un içerisinde bulunduğu durumun uzun bir hikaye olduğunu ifade eden Sumudica, "16 yıllık hocalık hayatımda şampiyonlar ligi, UEFA maçlarım var, kariyerimde ilk defa küme düşmemek için oynuyorum.  Romanya'da şampiyonluğa oynayan bir takımdan, 14 futbolcusu ayrıldığı için ayrıldım. Ben de bıraktım. Buraya geldim. Burayı seviyorum ama şuanda söyleyebilirim ki hayatımın en büyük hatasını yapmışım. Bizim gibi tecrübeli takımlar kontrant imzalamadan takıma bakar öyle imzalar ama ben Türkiye'yi çok sevdiğim için buraya geldim, para konuşmadan geldim imzayı attım. Bütün insanlar Malatyaspor'a ne olduğu bilmeli, insanlar arkamdan Sumudica ne yaptı bu takıma diye konuşmamalı.  Buraya geldiğimde kadrodaki ilk 21 oyuncunun 7-8 tanesi 19 yaş altındaki oyunculardı. Sezon başında bu takımı kim oluşturdu onu bilmiyorum. Antrenmanın içeriğinde değişikliğe gittiğimde futbolcular bunu yapmaya hazır değiliz diyorlardı. Elimde 11-12 tane birlikte ilk on bir oynayacak kapasitede oyuncular vardı.  Onların kimilerini sakatlığa verdik, kimileri milli takıma verdik.  Kim oynayacak dedik. Benim kurduğum takımları örnek vereyim Antep'i kurduk, ligi 8'inci bitirdi. Kayseri yine 8'inci bitirdi" dedi. 

Transfer sezonu martta açılsaydı

Sumudica, ara transfer dönemini sert sözlerle eleştirerek,  "Transferlerle ilgili neden ikinci yarının ilk maçından sonra transferlere izin verildi. Bunu takımlara hiç bir yararı dokunmadı. Dünyanın her yerinde ilk yarı bittiğinde transfer açılmadı, buna anlam veremedik. Transfer sezonu martta açılsaydı. Trabzon'a gidip yenecektik demiyorduk. Trabzon maçını hatırlayın bir kırmızı kart verilmedi, Mounir'in bir penaltısı vardı, verilmedi.  Antep'te gene bir penaltı kazandık, hakem 7-8 dakika kullandırtmadı, çizgileri değiştirdi.  Orda oyuncum soğudu, penaltıyı kaçırdı" diye konuştu. 

Karagümrük maçını kazanacağız

Malatyaspor'u büyük takım yapmak için çaba harcadığını ifade ederek, bunun için zamana, ihtiyaç olduğunu Malatya'yı zamanla daha iyi yerlere getireceğini anlattı. Transferlerle ilgili konuşan Sumudica, "İstediğim bütün transferler geldi. İki oyuncuya daha ihtiyacım var. Bunlardan biri stoper.  Çünkü takım iki stoperini kaybetti. Wallece gitti, Semih de büyük ihtimalle takımda olmayacak.  Bu yüzden öncelikle stoper sonra da bir on numaraya ihtiyacımız var.  İstediğim iki oyuncu var, acilen getirilmeli, yoksa lig çok sıkıntılı geçer bizim için. Eğer şuandaki takımla sezona başlamış olsaydık.  Malatyaspor şuanda 10'uncuydu. Karagümrük maçına kazanmaya gidiyoruz. Elimizden geleni her şeyi yapacağız. İyi hazırlanacağız, 1 puan da önemli bazen bir puanla ligde kalırsınız. Ama kazanmaya gidiyoruz" açıklamasında bulundu.