Malatya'nın akciğeri olacak
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, eski İnönü stat alanının 'Millet Bahçesi' yapılmasının kenttin akciğeri olacağını belirterek, 'Millet Bahçeleri projeleri bizim daha önce de tabir ettiğimiz Yeşil Kuşak projesi hakikaten Türkiye'ye rol model olan hizmetlerden bir tanesidir' dedi.
Gürkan, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti(MGTC) Başkanlığı'na seçilen Fatih Avcı'yı ziyaret etti. Başkan Gürkan, önümüzdeki günlerde yıkılacak eski İnönü Stadının yerine yapılacak Millet Bahçesiyle ilgili, “Millet Bahçeleri projeleri bizim daha önce de tabir ettiğimiz Yeşil Kuşak projesi hakikaten Türkiye’ye rol model olan hizmetlerden bir tanesidir. Bu anlamda Yeşil Kuşak’ın başlama noktası derken biz zaten Yeşil Kuşak’ın çalışmalarını başlattık. Özellikle Atatürk Kız Lisesi, Hürriyet Parkı, Sanat Okulu, stadyum ve Devlet Su İşlerini de aldığımız ve şuanda da hizmet binamızın bulunduğu ön bahçeyle birlikte bütünleşecek. Yaklaşık 200 dönümlük bir alan içerisinde Malatya’mıza akciğer olacak ve hizmet sunabilecek, bunların yaşam standartlarını arttırma noktasında şairlerin şiirlerini yazdığı, edebiyatçıların romanını yazdığı, sanatçıların sanatını icra ettiği, ressamların resimlerini yaptığı, vatandaşlarımın gezdiği, tozduğu, piknik yaptığı, sosyal ihtiyaçlarını giderdiği, spor aktivitelerinin yaptığı bir mekan olması için biz bir proje yapmıştık. O proje şuanda yürürlükte ve geçerlidir” dedi.
Şehirdeki trafiği rahatlatacak
Başkan Gürkan, “Biz Atatürk Lisesi’ni aldık, yaptırdık, onu yeni yerine taşıdık. Biz orayla ilgili bir açıklama getirdik. Ve kamuoyundan aldığımız bilgiler doğrultusunda özellikle Atatürk Kız Lisesi’nin altını ve Sanat Okulu’nda tescili olmayan binaların altının otopark olması için bir kamuoyu anketi yaptık. Bizimde düşüncemiz aynı doğrultuda. Çünkü şehri yöneten insanların sadece şehri fiziki anlamda güzelleştirmenin yanında stratejik ve gelecekteki vizyonel anlamında olumsuz bir hadise olması durumunda nasıl bir şehir yapılacak, onun hesabı yapılmalı. Biz sadece oranın altının otopark olması, şehirdeki trafiğin rahatlaması veya üstünün yeşil alan olarak olması ötesinde aynı zamanda şehrimizde şuana kadar bir sığınak yok, bir sığınak olmalı. Deprem, yaygın bir hastalık, biyolojik bir hadise olmaz ama bunlar olduğunda şehrimizde sığınak olarak vatandaşımızın sığınacağı bir mekan söz konusu değil. Bu anlamda biz stratejik düşünerek aynı zamanda Sanat Okulu, Atatürk Kız Lisesi’nin altını yektasanlık içerisinde bir otopark olması, üstünün de yektasınlık bir şekilde stadyumla Sanat Okulu’nun arasını bombeli bir giriş verip üsteki mekanlara çıkacak şekilde projemiz olmuştu. Tabi stadyumlarla ilgili genel eğilim, temayül büyükşehirlere devredilerek yıkılmasını Valiliklerle birlikte yürütülmesi noktasında bir şey gelişti. Burada amaç, buranın Yeşil Kuşak veya Millet Bahçesi olarak vatandaşımıza hizmet vermesi ve Malatya’mıza bir akciğer olmasıdır. Bizim projemiz bu çerçevede. Bu projeyle oranın entegrasyonu ve bütünleşmesi noktasında ilgili birimlerle veya büyükşehir, yerel yönetimlerimizle birlikte istişare ederek bunun bir bütün olarak yapılması gerekiyor” diye konuştu. MGTC Başkanı Fatih Avcı da, Başkan Gürkan’ın çok başarılı bir belediye başkanı olduğunu belirterek, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.