Malatyalıların uğrak mekanı

Malatya'nın geçmişle geleceği arasında köprü olan 7 den70'e bütün herkesin uğrak mekanı haline gelen yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçmediği, 'Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi', misafirlerini en güzel şekilde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Malatyalıların uğrak mekanı

1840 yılında Bulgurcuzade Mehmet Efendi tarafından Malatya'da ilk yaptırılan konakların başında gelen buram buram tarih kokan Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi, yirmi yıldır Malatyalılara ve Malatya'ya gelen yerli yabancı tüm misafirleri en güzel şekilde hizmet ediyor.

180 yıldır ayakta

180 yıldır ayakta kalan Malatya'daki tek tarihi mekan Bulgurcuzade Mehmet Efendinin torunu girişimci iş adamı Murat Gümüş tarafından restore edilerek hizmete açılmış. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan girişimci iş adamı Murat Gümüş, 20 yıl önce Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi'ni restore ederek Malatyalıların en uğrak mekanı haline getirdiklerini söyledi.  Gümüş, Tarihi Malatya Evi'nin Malatya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin uğramadan gitmediği bir mekan olduğunu ifade etti.

Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor

Nostalji Tarihi Malatya Evine namı bütün ülkeye yayılış bu mekanı siz kıymetli okuyucularımıza haber yapmak istedik. “Tam 20 yıldır o günden bugüne Malatya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin sanatçı, siyasetçi, iş dünyası, öğrenci, akademisyenlerin yani herkesin mutlaka gittiği bu mekanda yöresel yemekler sıcak soğuk içeceklerle beraber buram buram tarih içerisinde nefis bir Osmanlı kahvesini içmek insana ayrı bir haz veriyor. Kapısından içeri girdiğiniz andan itibaren büyüleniyorsunuz sizi çok eskilere götüren bu güzel ve güzide mekan adeta geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor. Bizim nezdimizde sayın Murat Gümüş tam bir kültür elçisi Malatya Sevdalısı Malatya'nın göbeğinde tam merkezde herkesin inşaat ve imar rantına feda ettikleri adeta yurtlarını paraya tamah etmeden muhafaza etmeleri Malatyalıların gönlünde güzel bir yer edinmelerine sebep olmuş durumda. Ailelerin çocuklarını müzeye götürür gibi Nostalji Tarihi Malatya Evine götürmeleri nedenli önemli bir hizmet verdiklerinin göstergesi. İçeri girdiğinizde sizi güler yüzlü ekibin karşılaması o meşhur ütü tostundan tatmak, saç da gözlemesi, içli köftesi, mantısı, sucuklu yumurtası ayrı bir lezzet konusu. Duvarlarındaki resimlere baktığımızda kimler gelmemiş ki. Nostalji Tarihi Malatya Evi Malatyalıların en uğrak mekanı yediden yetmişe herkesin gidip de soluklandığı rahat nefes aldığı huzurlu bir mekan. Nostalji Tarihi Malatya Evine namı bütün ülkeye yayılış bu mekanı siz kıymetli okuyucularımız haber yapmak istedim. Çok iyi yapmışsınız dediğinizi duyar gibiyim evet geç kalmadan mutlaka gidin derim mutlaka bir kahve için derim kıymetli hemşerilerim selam dua ile."