Malatyalılar yıllar geçse de bu lezzetten vazgeçemiyor..!

Malatyalıların kış aylarında vazgeçemediği kayısı hoşafı ramazan ayının da gelmesiyle en çok tüketilen içecekler arasında yerini aldı. Evinizde kayısı hoşafı nasıl yapılır. İşte tarifi ve püf noktaları...

Malatyalılar yıllar geçse de bu lezzetten vazgeçemiyor..!

Malatya kayısısından yapılan Kayısı Hoşafı iftar sofralarında yerini alırken, besleyici özelliğiyle de dikkat çekiyor. Kayısının sağlık açısından da önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ramazan ayında iftar sofralarının besin kaynağı olan Kayısı Hoşafı nasıl yapılıyor. Evinizde kayısı hoşafı nasıl yapılır. İşte tarifi ve püf noktaları...

Kayısı hoşafının yapılması için öncelikle evinizde sarı kayısının yaz aylarında kurutulmuş şekilde soğuk bir yerde muhafaza edilmiş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kayısı hoşafının daha da lezzetli olması için Karanfilli ve Tarçınlı Kayısı hoşafı tarifini sizlerle paylaşacağız.

Malatyalılar yıllar geçse de bu lezzetten vazgeçemiyor..!

Karanfilli Tarçınlı Kuru Kayısı Hoşafı için gerekli olan malzemeler:

Yarım kilo kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın

Karanfilli Tarçınlı Kuru Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır?

  • Zedelenmemiş kuru kayısılarınızı bol suda yıkayınız.
  • Bütün olarak veya iki parçaya bölerek kullanabilirsiniz.
  • Toz şeker ve suyu tencereye koyup suyla şeker birbirine karışana kadar kaşık veya çırpıcı yardımıyla karıştırabilirsiniz.
  • Karanfil ve tarçını suya katarak ocağa alın kaynayana kadar kısık ateşte pişiriniz.
  • Kaynamaya başlayınca kuru kayısıları ilave ediniz.
  • Kısık ateşte 15-20 dakika pişirip ocaktan indirin.
  • Oda ısında ılıklaşınca tarçın ve karanfili alın.
  • Ardından buzdolabında soğuması için bekletin.

Malatyalılar yıllar geçse de bu lezzetten vazgeçemiyor..!

Kayısı Hoşafı'nın yapımında püf noktalar:

  • Kayısı hoşafının lezzetini arttırmak için kayısıları olabildiğince küçük parçalara bölmek önemlidir.
  • Hoşafı pişirirken karanfiller ve isteğe bağlı olarak zencefil, hoşafın aromasını zenginleştirecektir.
  • Limon suyu hoşafın rengini koruyacak ve hoşafın daha ferah bir tat almasını sağlayacaktır.

İftar sofralarınıza lezzet katacak bu pratik kayısı hoşafı tarifini denemeniz mutlaka tavsiye edilir.