Malatyalılar saatlerce ekmek bekliyor! Üretim arttırılsın

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da vatandaşlar piyasanın 3,5 TL altına ekmek alabilmek için uzun süre sırada bekliyor. MEGSAŞ büfelerinde, ekmeğin çabuk tükenmesinden kaynaklı sıraların oluştuğunu belirten vatandaşlar, ekmek üretiminin arttırılmasını istiyor.

Malatyalılar saatlerce ekmek bekliyor! Üretim arttırılsın

6 Şubat depremlerinde büyük yara alan Malatya'da Büyükşehir Belediyesine bağlı Malatya Ekmek ve Gıda Fabrikası(MEGSAŞ), muhtelif yerlerdeki büfelerden düşük fiyatlı ekmek  satışı yapıyor. Normal fırınlarda 7,5 olan ekmeği MEGSAŞ büfelerinden 4 liraya almak isteyen vatandaşlar uzun süre sırada bekliyor. Ekmeğin çabuk tükenmesinden kaynaklı sıraların oluştuğunu belirten vatandaşlar, ekmek üretiminin arttırılmasını istiyor.

Ekmek üretimi arttırılsın

Emekli olduğunu belirten Hüseyin Kössem, "Yıllardır Malatya'dayım. Burada yaşayıp gidiyoruz. Deprem sonrası her alanda fiyatlar çok arttı. Normal bir fırına gittiğinizde ekmeği 7,5 liraya alabiliyorsunuz. Biz bir ekmek almıyoruz ki 3,5 lira için sırada beklemeyelim. Ben emekliyim, gelenim gidenim çok. Torunlarda depremden dolayı bizde. Yani ev kalabalık. Benim evime günde 10 tane ekmek gidiyor. Günde 35, ayda bin lira para yapıyor. Zaten aylığım 10 bin TL. Ben 8 ayda bir maaş arttırmış oluyorum. Onla da eve bir şeyler alabiliyorum torunlara çikolata alıyorum. Biz belediyenin ekmeğini seviyoruz, kaliteli ama sıra bizi çok yoruyor. Birde akşam saatlerinde ekmek alamadan evine dönen arkadaşlarımız oluyor. Havalar soğuduğu için bekleyemiyoruz. Belediyeden ricamız ekmek üretiminin arttırılması" ifadelerini kullandı.