Malatyalılar dikkat! Şemsiyelerinizi almadan çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Malatya'da havanın bugün, parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu, gece ilk saatlerden itibaren aralıklı yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilirken, don ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu.

Malatyalılar dikkat! Şemsiyelerinizi almadan çıkmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya'da havanın bugün, parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu, gece ilk saatlerden itibaren aralıklı yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı hava sıcaklığının ise en yüksek 10 ⁰C, en düşük sıcaklığın ise -2 ⁰C olacağı tahmin edilmektedir.

Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, Malatya çevreleri yağmurlu, yüksek kesimler kar yağışlı, tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklık: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği,

Rüzgar: Rüzgarların güneyli yönlerden hafif kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Buzlanma ve Don Uyarısı: Seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.