Malatyalılar Bir Ay İçerisinde Anahtarını Alacak!

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Darende ilçesinde 775 konutun ihale sürecinin tamamlandığını ve inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Yavuz, tamamlanan konutların bir kısmının bir ay içinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirterek, tüm konutların ise en geç Nisan 2025'e kadar tamamlanacağını ifade etti.

Malatyalılar Bir Ay İçerisinde Anahtarını Alacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Darende ilçesinde yapımı devam eden konut inşaatlarını yerinde inceledi.

Malatyalılar Bir Ay İçerisinde Anahtarını Alacak!

Yukarıulupınar, Balaban, Karaoğuz, Akçatoprak, Kılıçbağı, Darende merkez ve Günpınar mahallelerindeki kırsal köy konutları ile TOKİ konutları ve okul inşaatlarını inceleyen Yavuz, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Malatyalılar Bir Ay İçerisinde Anahtarını Alacak!

Vatandaşlara en kısa sürede kalıcı konutları teslim etmek için sahada olduklarını kaydeden Yavuz, Darende merkezde 775 konutun ihale sürecinin tamamlandığını belirtti.

Malatyalılar Bir Ay İçerisinde Anahtarını Alacak!

Darende’de yapımı tamamlanan kalıcı konutların bir ay içerisinde teslim edileceğini aktaran Yavuz, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlarımıza en kısa sürede kalıcı konutlarını teslim etmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın ve devletimizin tüm imkanlarıyla sahadayız. Bu kapsamda şu ana kadar Darende merkezde 775 konutun ihalesini gerçekleştirdik. İnşa edilen konutların bir kısmını da bir ay içerisinde teslim etmiş olacağız. Diğerleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En geç Nisan 2025 tarihi itibariyle kalıcı konutları teslim etmiş olacağız. Diğer taraftan Kırsal konutlarla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda gördüğünüz gibi konutlarımız hazır, vatandaşlarımızın hizmetine verilecek durumda. Bugün tüm çalışmalarımızı bizatihi yerinde gördük. İhtiyaç ve sorunları tekrar değerlendireceğiz. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içinde bulunacağız. Vatandaşlarımız şundan emin olsun ki devletimiz bütün imkanlarını deprem bölgesine seferber etmiş durumda. O yüzden de kısa süre içerisinde kalıcı konutları, kalıcı iş yerlerini teslim ederek hayatı normalleştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.