Malatyalılar, bayramda da tatil yapmadı!

Malatya'da kayısı bahçelerinde çalışan tarım işçileri, Ramazan Bayramında da çalışmaya devam ediyor. Battalgazi ilçesi Hasırcılar köyünde tarımla uğraşan Mehmet Akın, kayısının çok hassas bir meyve olduğunu belirterek, bayramda da yoğun bir tempoyla çalıştığını söyledi.

Malatyalılar, bayramda da tatil yapmadı!

İslam aleminin kutsal ayı ve büyük önem verdiği Ramazan Bayramında bir çok meslek grubu bayram tatiline çıktı. Kimileri şehir dışında akraba ziyaretlerini gerçekleştirirken kimileride bayramı evinde karşıladı. Malatya'da kayısı bahçelerinde çalışan tarım işçileri ise, bayrama rağmen bahçelerde mesailerini sürdürüyor. Battalgazi ilçesi Hasırcılar köyünde tarımla uğraşan Mehmet Akın, bayramda da yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti.

Bayramı tatili yok

20 yıldır kayısı üretimi yaptığını söyleyen Akın, sabahın erken saatlerinden itibaren kimi zaman güneşin, kimi zaman yağmurun altında çapa, ilaçlama ve diğer tarım işlerini yapıyor. Ramazan Bayramının ilkbahara gelmesi nedeniyle bahçe işlerinin yoğun olduğu bir dönemde evde kalmanın zor olduğunu belirten Akın, "Kayısı çok hassas bir meyve bayramı tatili yok. Ramazan ayında da biz burada çalışıyorduk. Yeri geldi iftarımızı kayısı ağacının altında yaptık. Oruçta su içememe ve uzun süre aç kalma gibi fiziksel zorluklarla birlikte, yeri geliyor sıcak yeri geliyor yağmurlu havada ve yoğun iş temposu ile çalıştık" dedi.Malatyalılar, bayramda da tatil yapmadı!

Bir gün geciksek ağaç kuruyabilir   

Kayısının bilmeyenler tarafından sadece hasat olarak değerlendirildiğini açıklayan Akın, "Kayısı işi deyince herkesin aklına hasat geliyor. Kayısı olsa da olmasa da biz aynı emeği veriyoruz.  İşimiz az olduğu zamanlarda öğle vakti uyuma fırsatı bulabiliyoruz. Sabahları erkenden bahçeye gelir gün bitene kadar akrabalarımızla birlikte çalışırız. Çünkü kayısı çok hassas bir meyve. Bir gün ilacı gecikse ağaç bile kuruyabiliyor. Meyve kaybı oluyor. Geçimimiz buradan. Yoksa bende isterim bayramı evimde ailemle geçirmeyi, tatile çıkmayı" şeklinde konuştu.